12-05-2025 11:10
14-05-2025 22:22
15-05-2025 21:00
Mi tam się wydaje, że oni tam tracą kontakt z rzeczywistością. Jako propozycję zamienną za paczki przelewów proponują przelewy z późniejszą datą. Nie ma jak to mylić odwagę z odważnikiem.
16-05-2025 12:51
Podjęliśmy decyzję o wycofaniu paczek przelewów. Możesz skorzystać z alternatywy: przelewów, powielenia przelewów, stałego zlecenia, przelewów z przyszła datą, zapisania odbiorcy, przelewów na telefon BLIK.
19-05-2025 09:36
@SebastianM:Podjęliśmy decyzję o wycofaniu paczek przelewów. Możesz skorzystać z alternatywy: przelewów, powielenia przelewów, stałego zlecenia, przelewów z przyszła datą, zapisania odbiorcy, przelewów na telefon BLIK.
Żadna z wymienionych "alternatyw" nie jest alternatywą dla paczek przelewów.
19-05-2025 12:16
Żadna nie jest. Nie sądzę aby ktokolwiek z doradców rozumiał w czym rzecz, wydaje się, że nawet product ownerzy w ING nie rozumieją, trudno etatowcom zrozumieć przedsiębiorcę.
19-05-2025 18:06
@ArekK Doskonale rozumieją tylko nie ma odpowiedniej woli. W ING Business paczek jakoś nie likwidują (tam paczki nawet split payment mają).
20-05-2025 16:18
Dla mnie wycofanie paczek to już zdecydowanie za dużo na moje nerwy. Najpierw była nowa piękna aplikacja i brak możliwości logowania na telefonie dla kilku firm, potem problem z odświeżaniem po imporcie paczek, brak obsługi paczek spit payment, wymagane zgody marketingowe, płatne przelewy powyżej bezpłatnego limitu, a teraz brak paczek i cofnięcie nas do czasu epoki kamienia łupanego... Zacząłem szukać alternatywy i konto BIZnest w NEST wydaje się ok (wszystko bezpłatne, duża sieć bankomatów Cash Planet, paczki teoretycznie też są). Miałem u nich konto prywatne z rok temu i wszystko co potrzebowałem to działało. Ktoś korzysta z firmowego konta w tym banku i ma jakieś spostrzeżenia, że jest faktycznie tak różowo jak się wydaje?
21-05-2025 09:28
@Franiu czemu paczki teoretycznie są? Działają bo przed chwilą przetestowałem - mają ten sam format co ING.
21-05-2025 15:12
@cougar napisałem "teoretycznie", bo to że bank coś piszę w ofercie nie musi być prawdą, ale nawet półprawdą Aż nie mam jeszcze konta w NEST to nie mogłem tego jak przetestować. Dzięki w takim razie za potwierdzenie, że nie dość że są paczki to jeszcze działa import bez kombinowania z zmianą formatu plików, które działały w ING.
Jeżeli masz konto w NEST to jakie masz ogólne wrażenia? Jakieś problemy? Korzystasz może z dodatkowej aplikacji emSZMAL do ściągania wyciągów bez logowania się na stronę banku i automatycznego rejestrowania płatności w programie CRM (w moim przypadku COMARCH OPTIMA)? Przyzwyczaiłem się do tej apki i z ING działało (choć nie bez problemów).
Standardowo maksymalny czas na odpowiedź, to 30 dni. Tutaj jednak nie widzimy szczegółów Twojego zgłoszenia. Prosimy, skontaktuj się ze specjalistą, który przyjmował odwołanie. Mamy nadzieję, że temat
... 13-06-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
13 | |
13 | |
7 | |
4 |