12-05-2025 11:10
14-05-2025 22:22
15-05-2025 21:00
Mi tam się wydaje, że oni tam tracą kontakt z rzeczywistością. Jako propozycję zamienną za paczki przelewów proponują przelewy z późniejszą datą. Nie ma jak to mylić odwagę z odważnikiem.
16-05-2025 12:51
Podjęliśmy decyzję o wycofaniu paczek przelewów. Możesz skorzystać z alternatywy: przelewów, powielenia przelewów, stałego zlecenia, przelewów z przyszła datą, zapisania odbiorcy, przelewów na telefon BLIK.
19-05-2025 09:36
@SebastianM:Podjęliśmy decyzję o wycofaniu paczek przelewów. Możesz skorzystać z alternatywy: przelewów, powielenia przelewów, stałego zlecenia, przelewów z przyszła datą, zapisania odbiorcy, przelewów na telefon BLIK.
Żadna z wymienionych "alternatyw" nie jest alternatywą dla paczek przelewów.
19-05-2025 12:16
Żadna nie jest. Nie sądzę aby ktokolwiek z doradców rozumiał w czym rzecz, wydaje się, że nawet product ownerzy w ING nie rozumieją, trudno etatowcom zrozumieć przedsiębiorcę.
19-05-2025 18:06
@ArekK Doskonale rozumieją tylko nie ma odpowiedniej woli. W ING Business paczek jakoś nie likwidują (tam paczki nawet split payment mają).
20-05-2025 16:18
Dla mnie wycofanie paczek to już zdecydowanie za dużo na moje nerwy. Najpierw była nowa piękna aplikacja i brak możliwości logowania na telefonie dla kilku firm, potem problem z odświeżaniem po imporcie paczek, brak obsługi paczek spit payment, wymagane zgody marketingowe, płatne przelewy powyżej bezpłatnego limitu, a teraz brak paczek i cofnięcie nas do czasu epoki kamienia łupanego... Zacząłem szukać alternatywy i konto BIZnest w NEST wydaje się ok (wszystko bezpłatne, duża sieć bankomatów Cash Planet, paczki teoretycznie też są). Miałem u nich konto prywatne z rok temu i wszystko co potrzebowałem to działało. Ktoś korzysta z firmowego konta w tym banku i ma jakieś spostrzeżenia, że jest faktycznie tak różowo jak się wydaje?
21-05-2025 09:28
@Franiu czemu paczki teoretycznie są? Działają bo przed chwilą przetestowałem - mają ten sam format co ING.
21-05-2025 15:12
@cougar napisałem "teoretycznie", bo to że bank coś piszę w ofercie nie musi być prawdą, ale nawet półprawdą Aż nie mam jeszcze konta w NEST to nie mogłem tego jak przetestować. Dzięki w takim razie za potwierdzenie, że nie dość że są paczki to jeszcze działa import bez kombinowania z zmianą formatu plików, które działały w ING.
Jeżeli masz konto w NEST to jakie masz ogólne wrażenia? Jakieś problemy? Korzystasz może z dodatkowej aplikacji emSZMAL do ściągania wyciągów bez logowania się na stronę banku i automatycznego rejestrowania płatności w programie CRM (w moim przypadku COMARCH OPTIMA)? Przyzwyczaiłem się do tej apki i z ING działało (choć nie bez problemów).
Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.
12-06-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
13 | |
13 | |
7 | |
4 |