Bankowość internetowa

Odpowiedz

Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

W poprzedni czwartek próbowałem zrealizować ręcznie to, co robiłem paczką przelewów wygenerowaną z systemu księgowego. Zajęło to 4x więcej czasu - koszmar.

ING, wiecie, jest tak, że pewnie część użytkowników was oleje, część zagryzie zęby i będzie klikała to ręcznie, ale opinii już nie odbudujecie - a jak to mówią, 1 niezadowolony klient to strata 10 nowych.
ArekK
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
59
37
11-04-2017
Wiadomość 11 z 39 (1 511 wyświetleń)

Przyłączam się do niezadowolenia przez wyłącznie tej funkcjonalności tracicie klienta. Pewnie was to nie obchodzi bo co taką dużą firmę obchodzi pare nic nie znaczących plotek.
domin174
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
3
14-05-2025
Wiadomość 12 z 39 (1 373 wyświetleń)

Mi tam się wydaje, że oni tam tracą kontakt z rzeczywistością. Jako propozycję zamienną za paczki przelewów proponują przelewy z późniejszą datą. Nie ma jak to mylić odwagę z odważnikiem.

ArekK
Doradca z ambicjami III
59
37
11-04-2017
Wiadomość 13 z 39 (1 311 wyświetleń)

Re: Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Podjęliśmy decyzję o wycofaniu paczek przelewów. Możesz skorzystać z alternatywy: przelewów, powielenia przelewów, stałego zlecenia, przelewów z przyszła datą, zapisania odbiorcy, przelewów na telefon BLIK. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
SebastianM
Moderator
Moderator icon
132
21
03-03-2023
Wiadomość 14 z 39 (1 275 wyświetleń)

@SebastianM:

Podjęliśmy decyzję o wycofaniu paczek przelewów. Możesz skorzystać z alternatywy: przelewów, powielenia przelewów, stałego zlecenia, przelewów z przyszła datą, zapisania odbiorcy, przelewów na telefon BLIK. 

Żadna z wymienionych "alternatyw" nie jest alternatywą dla paczek przelewów.

przelewpaczkowy
Doradca z ambicjami I
2
14
08-05-2025
Wiadomość 15 z 39 (1 179 wyświetleń)

Żadna nie jest. Nie sądzę aby ktokolwiek z doradców rozumiał w czym rzecz, wydaje się, że nawet product ownerzy w ING nie rozumieją, trudno etatowcom zrozumieć przedsiębiorcę. 

ArekK
Doradca z ambicjami III
59
37
11-04-2017
Wiadomość 16 z 39 (1 151 wyświetleń)

@ArekK Doskonale rozumieją tylko nie ma odpowiedniej woli. W ING Business paczek jakoś nie likwidują (tam paczki nawet split payment mają).

cougar
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
16
09-08-2022
Wiadomość 17 z 39 (1 129 wyświetleń)

Dla mnie wycofanie paczek to już zdecydowanie za dużo na moje nerwy. Najpierw była nowa piękna aplikacja i brak możliwości logowania na telefonie dla kilku firm, potem problem z odświeżaniem po imporcie paczek, brak obsługi paczek spit payment, wymagane zgody marketingowe, płatne przelewy powyżej bezpłatnego limitu, a teraz brak paczek i cofnięcie nas do czasu epoki kamienia łupanego...  Zacząłem szukać alternatywy i konto BIZnest w NEST wydaje się ok (wszystko bezpłatne, duża sieć bankomatów Cash Planet, paczki teoretycznie też są). Miałem u nich konto prywatne z rok temu i wszystko co potrzebowałem to działało. Ktoś korzysta z firmowego konta w tym banku  i ma jakieś spostrzeżenia, że jest faktycznie tak różowo jak się wydaje?

Franiu
Doradca z ambicjami I
3
2
28-12-2023
Wiadomość 18 z 39 (1 055 wyświetleń)

@Franiu czemu paczki teoretycznie są? Działają bo przed chwilą przetestowałem - mają ten sam format co ING.

Odpowiedz
0 Lajków
cougar
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
16
09-08-2022
Wiadomość 19 z 39 (970 wyświetleń)

@cougar napisałem "teoretycznie", bo to że bank coś piszę w ofercie nie musi być prawdą, ale nawet półprawdą Emotikon: Szczęśliwy Aż nie mam jeszcze konta w NEST to nie mogłem tego jak przetestować. Dzięki w takim razie za potwierdzenie, że nie dość że są paczki to jeszcze działa import bez kombinowania z zmianą formatu plików, które działały w ING. 

Jeżeli masz konto w NEST to jakie masz ogólne wrażenia? Jakieś problemy? Korzystasz może z dodatkowej aplikacji emSZMAL do ściągania wyciągów bez logowania się na stronę banku i automatycznego rejestrowania płatności w programie CRM (w moim przypadku COMARCH OPTIMA)? Przyzwyczaiłem się do tej apki i z ING działało (choć nie bez problemów). 

Odpowiedz
0 Lajków
Franiu
Doradca z ambicjami I
3
2
28-12-2023
Wiadomość 20 z 39 (927 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy