Bankowość internetowa

Odpowiedz

Re.: Brak wykonanego przelewu, brak informacji w historii, pieniądze pobrane z konta!

Witam, mam podobny przypadek. Robiłem przed chwilą przelew walutowy na konto w Czechach, w czeskich koronach. Dostałem smsa z kodem, po wpisaniu go otrzymałem komunikat potwierdzający jednak ani nie zmieniło się saldo konta ani w historii nie ma śladu tego przelewu. Chciałem wysłać sprzedawcy potwierdzenie wykonania przelewu by szybciej wysłał zamówioną rzecz jednak nie mam takiej możliwości z uwagi na to co pisałem wcześniej.

Odpowiedz
0 Lajków
ZAGGI
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
26-09-2018
Wiadomość 11 z 14 (29 046 wyświetleń)

Re: Re.: Brak wykonanego przelewu, brak informacji w historii, pieniądze pobrane z konta!

Przelewy walutowe do innych banków realizujemy tego samego dnia jeżeli zlecisz go w dniu roboczym do godz 14.30.

Jeżeli zleciłeś przelew zagraniczny po tej godzinie lub w dzień wolny (weekend  oraz dzień świąteczny), zrealizujemy go w najbliższym dniu roboczym. Twój przelew zostanie zaksięgowany jutro. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
145
04-09-2015
Wiadomość 12 z 14 (29 043 wyświetleń)

Re: Re.: Brak wykonanego przelewu, brak informacji w historii, pieniądze pobrane z konta!

Tak pewnie będzie, dziwię się tylko że nie ma śladu tej operacji w historii. Chyba że przelewy walutowe rządzą się innymi prawami, w przypadku krajowych od razu mam daną kwotę zablokowaną w saldzie. Tym niemniej, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
ZAGGI
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
26-09-2018
Wiadomość 13 z 14 (29 036 wyświetleń)

W przeciwieństwie do przelewów złotowych, jeżeli zlecisz przelew walutowy to nie blokujemy pieniędzy od razu. 

Pobieramy je z konta w chwili faktycznego zaksięgowania przelewu walutowego. 

Przelewy walutowe, które oczekują na realizację, znajdziesz w sekcji "Zaplanowane". 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
145
04-09-2015
Wiadomość 14 z 14 (29 010 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy