08-11-2018 17:33
Witam, mam podobny przypadek. Robiłem przed chwilą przelew walutowy na konto w Czechach, w czeskich koronach. Dostałem smsa z kodem, po wpisaniu go otrzymałem komunikat potwierdzający jednak ani nie zmieniło się saldo konta ani w historii nie ma śladu tego przelewu. Chciałem wysłać sprzedawcy potwierdzenie wykonania przelewu by szybciej wysłał zamówioną rzecz jednak nie mam takiej możliwości z uwagi na to co pisałem wcześniej.
08-11-2018 17:39
Przelewy walutowe do innych banków realizujemy tego samego dnia jeżeli zlecisz go w dniu roboczym do godz 14.30.
Jeżeli zleciłeś przelew zagraniczny po tej godzinie lub w dzień wolny (weekend oraz dzień świąteczny), zrealizujemy go w najbliższym dniu roboczym. Twój przelew zostanie zaksięgowany jutro.
08-11-2018 17:57
Tak pewnie będzie, dziwię się tylko że nie ma śladu tej operacji w historii. Chyba że przelewy walutowe rządzą się innymi prawami, w przypadku krajowych od razu mam daną kwotę zablokowaną w saldzie. Tym niemniej, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
09-11-2018 16:24
W przeciwieństwie do przelewów złotowych, jeżeli zlecisz przelew walutowy to nie blokujemy pieniędzy od razu.
Pobieramy je z konta w chwili faktycznego zaksięgowania przelewu walutowego.
Przelewy walutowe, które oczekują na realizację, znajdziesz w sekcji "Zaplanowane".
Standardowo maksymalny czas na odpowiedź, to 30 dni. Tutaj jednak nie widzimy szczegółów Twojego zgłoszenia. Prosimy, skontaktuj się ze specjalistą, który przyjmował odwołanie. Mamy nadzieję, że temat
... 13-06-2025Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.
12-06-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
13 | |
13 | |
7 | |
4 |