Odpowiedz

Autoryzacja przelewów

Chciałam wyrazić swoje niezadowolenie z faktu, iż nie każda transakcja jest autoryzowana sms-e. W tym tygodniu dokonałam 6-7 przelewów i ani jeden nie został autoryzowany sms-em (żaden odbiorca nie był zapisany). To jakieś szaleństwo! Czy można włączyć usługę każdorazowego potwierdzania transakcji? Można to zrobić w oddziale Banku?

Odpowiedz
0 Lajków
edkwa
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
30-09-2016
Wiadomość 1 z 5 (9 914 wyświetleń)

Re.: Autoryzacja przelewów

[ Edytowane ]

Bank ma swój system, który sam decyduje kiedy autoryzować transakcję SMS-em, a kiedy nie - normalna sytuacja, że zrobiłaś tyle transakcji bez autoryzacji SMS-em. Bank nie oferuje możliwość autoryzacji SMS-em każdej transakcji. Jeden z wątków poruszajacych kwestię autoryzacji SMS - https://spolecznosc.ingbank.pl/-/Bankowo%C5%9B%C4%87-internetowa/Has%C5%82a-SMS/m-p/1830/highlight/t...

Odpowiedz
0 Lajków
Mitchris
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
161
73
05-11-2015
Wiadomość 2 z 5 (9 900 wyświetleń)

Z tą autoryzacją to dziwna sprawa, ponieważ ja muszę wstukiwać hasła do przelewów na niskie kwoty powtarzających się regularnie co miesiąc.

Podobnie nie rozumiem dlaczego hasła ING musza być 8-mio cyfrowe, zamiast np. 4 cyfr. Przecież i tak jest tylko jedna możliwość wpisania, a liczna kombinacji byłaby conajmniej wystarczająca.

Odpowiedz
0 Lajków
dawidt
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
59
35
04-10-2016
Wiadomość 3 z 5 (9 873 wyświetleń)

[ Edytowane ]

@edkwa @dawidtKody autoryzacyjne wysyłamy na podstawie poufnego algorytmu - nie ma możliwości indywidualnego otrzymywania kodów. Tak jak wspomniał @Mitchris, poruszyliśmy to już we wskazanym wątku.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 4 z 5 (9 853 wyświetleń)

Może i jest jakiś głębszy sens w każdorazowym pytaniu czy chcę przelać pieniądze do ZUS...

Odpowiedz
0 Lajków
dawidt
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
59
35
04-10-2016
Wiadomość 5 z 5 (9 578 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy