26-01-2018 18:14
Po co mam się logować do aplikacji żeby pobrać kod blik, skoro i tak sama transakcja wymaga potwierdzenia numerem PIN? Wszak karty debetowe/kredytowe tego nie wymagają- wystarczy mieć kartę (telefon) i PIN- żadne logowanie nie jest wymagane.
26-01-2018 19:14
Blik jest preferowany dla osób, które nie mają karty a chcą skorzystać z wpłaty wypłaty gotówkowej lub płatności w sieci. Pozbawienie bliska jakiej kolejek autoryzacji było by głupie ze względów bezpieczeństwa. Uważam jednak ze wystarczył by tu odcisk palca.
26-01-2018 19:56
Każdy wniosek rozpatrujemy indywidulanie. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji w tej sprawie, prosimy o kontakt z doradcą, u którego złożyłeś wniosek.
27-02-2026Zachęcamy do kontaktu z naszymi specjalistami hipotecznymi w tej sprawie. Na spotkanie możesz umówić się za pomocą naszej strony www.ing.pl/kontakt lub na czacie w Moje ING, po zalogowaniu.
27-02-2026Witam,
Nigdzie nie mogę znaleźć czasów procesowania kredytu hipotecznego w formule Easy Hipo. Ile aktualnie czasu po złożeniu wniosku trzeba czekać na decyzję? I ile kolejne kroki mogą zająć czasu?
27-02-2026