Odpowiedz

Logowanie danymi biometrycznymi

Witam, mam problem w aplikacji mobilnej. Telefon to Xiaomi Mi Note 10 Nie mogę ustawić logowania poprzez czytnik linii papilarnych. Kiedy próbuję uruchomić tą opcję w ustawieniach aplikacji dostaje komunikat, że: Nie udało się zmienić ustawień logowania przy pomocy danych biometrycznych. To dziwne, gdyż telefon wrócił z gwarancji, przed gwarancją wszystko działało bez zastrzeżeń, niestety Panowie z serwisu zrobili mi downgrade softu. Wróciłem do softu na którym działałem przed serwisem (MIUI 12.1 xiaomi.eu rozwojowa) i w tym momencie dane biometryczne nie chcą działać. Niby nic wielkiego, bo wystarczy wpisać PIN do aplikacji i już, ale wiadomo jak to jest, wygoda... Czy jest jakiś sposób jak to naprawić? Robiłem reinstal, usuwałem zapamiętane urządzenia z ustawień.
Odpowiedz
0 Lajków
RYCHU_BMW
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
23-07-2020
Wiadomość 1 z 6 (10 208 wyświetleń)

Re: Logowanie danymi biometrycznymi

RYCHU_BMW Czy Twój telefon nie był przypadkiem rootowany? 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 6 (10 186 wyświetleń)

Zmieniałem soft tak samo jak poprzednio. Czyli poprzednio działało wszystko, teraz nie. Wszystko powtarzałem krok po kroku.
Odpowiedz
0 Lajków
RYCHU_BMW
Doradca z ambicjami I
3
0
23-07-2020
Wiadomość 3 z 6 (10 177 wyświetleń)

Czy masz oryginalne oprogramowanie na swoim telefonie? 

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 4 z 6 (10 167 wyświetleń)

Nie jest to soft od producenta.
Odpowiedz
0 Lajków
RYCHU_BMW
Doradca z ambicjami I
3
0
23-07-2020
Wiadomość 5 z 6 (10 132 wyświetleń)

Jeśli oprogramowanie na telefonie nie jest oryginalne, to niestety możesz napotkać na taki kłopot. Mogą pojawić się problemy nie tylko z danymi biometrycznymi ale również z uruchomieniem karty Mastercard do płatności telefonem. Zalecamy korzystanie tylko z oryginalnego oprogramowania

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 6 z 6 (10 039 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy