02-01-2023 23:30
Nie wiem czy wystąpił jakiś nadzwyczajny wyjątek czy co to się stanęło, po prostu - nie zdążyłem wpisać nawet drugiej cyfry PINu, a aplikacja poinformowała mnie, że upłynął limit czasu transakcji (zakup 1 biletu na tramwaj). Potwierdzać zacząłem naturalnie niezwłocznie po wybraniu biletu, wpisaniu nr linii i kliknięciu "Dalej".
Z tej formy korzystam bardzo rzadko, więc nie wiem czy sytuacja jest jednorazowa, czy częsta. Regulamin usługi Mobilet mówi o takim limicie:
W aplikacji występują ograniczenia czasowe na zakup biletu, które wynikają z wymogów poszczególnych przewoźników.
Proszę o sprawdzenie w jakichkolwiek źródłach czy to błąd aplikacji, jaki to limit, itd. Od takich rozwiązań oczekiwałbym jednak niezawodności. Makulaturę można kupić w coraz mniejszej liczbie miejsc, a biletomaty tez potrafią płatać różne figle.
03-01-2023 11:26
Czas potrzebny na zakup jest ustalany odgórnie przez mobilet – nie mamy na niego wpływu. Być może na innym etapie spędziłeś więcej czasu i dlatego taki momunikat się pojawił.
Standardowo maksymalny czas na odpowiedź, to 30 dni. Tutaj jednak nie widzimy szczegółów Twojego zgłoszenia. Prosimy, skontaktuj się ze specjalistą, który przyjmował odwołanie. Mamy nadzieję, że temat
... 13-06-2025Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.
12-06-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
22 | |
17 | |
12 | |
8 | |
8 |