Aplikacja mobilna

Odpowiedz

Bilety komunikacji, ZTM Katowice - zbyt krótki czas na potwierdzenie transakcji zakupu

Nie wiem czy wystąpił jakiś nadzwyczajny wyjątek czy co to się stanęło, po prostu - nie zdążyłem wpisać nawet drugiej cyfry PINu, a aplikacja poinformowała mnie, że upłynął limit czasu transakcji (zakup 1 biletu na tramwaj). Potwierdzać zacząłem naturalnie niezwłocznie po wybraniu biletu, wpisaniu nr linii i kliknięciu "Dalej".

Z tej formy korzystam bardzo rzadko, więc nie wiem czy sytuacja jest jednorazowa, czy częsta. Regulamin usługi Mobilet mówi o takim limicie:

Dlaczego moje konto zostało zablokowane przy zakupie biletu?

W aplikacji występują ograniczenia czasowe na zakup biletu, które wynikają z wymogów poszczególnych przewoźników.

Proszę o sprawdzenie w jakichkolwiek źródłach czy to błąd aplikacji, jaki to limit, itd. Od takich rozwiązań oczekiwałbym jednak niezawodności. Makulaturę można kupić w coraz mniejszej liczbie miejsc, a biletomaty tez potrafią płatać różne figle.

Odpowiedz
0 Lajków
brajanusz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
9
10-09-2021
Wiadomość 1 z 2 (3 614 wyświetleń)

Re: Bilety komunikacji, ZTM Katowice - zbyt krótki czas na potwierdzenie transakcji zakupu

Czas potrzebny na zakup jest ustalany odgórnie przez mobilet – nie mamy na niego wpływu. Być może na innym etapie spędziłeś więcej czasu i dlatego taki momunikat się pojawił.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
OlaM
Były moderator
Były moderator icon
81
13
26-05-2021
Wiadomość 2 z 2 (3 529 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy