Odpowiedz

Robot inwestycyjny

Witam. Mam pytanie związane z usługą inwestowania za pomocą robota. Od około 2 tygodni każdego dnia jestem na większym minusie. Zdaję sobie sprawę, że teraz jest to spowodowane sytuacją na świecie wywołaną przez wojnę. Czy powinnam zakończyć tą usługę?
Odpowiedz
0 Lajków
Justyna1819
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
09-03-2022
Wiadomość 1 z 5 (16 181 wyświetleń)

Re: Robot inwestycyjny

Witaj, 
inwestowanie w fundusze niesie ryzyko utraty pieniędzy. Robot inwestujący to inteligentne oprogramowanie, które wyręcza Cię w inwestowaniu i związanymi z nim czynnościami obsługowymi. Realizuje przy tym strategię, ustaloną na podstawie wyniku Twojej ankiety inwestycyjnej. Raz na 3 miesiące robot automatycznie dopasowuje skład Twojego portfela, aby utrzymać ryzyko na poziomie, który akceptujesz.

Fundusze to najczęściej inwestycja długoterminowa. Natomiast możesz zawsze zakończyć inwestowanie. Decyzja należy do Ciebie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MonikaC
Moderator
Moderator icon
658
123
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (16 147 wyświetleń)

Re.: Robot inwestycyjny

jeżeli Twój horyzont inwestycyjny jest krótszy niż 5 lat to IMO pakowanie się w fundusze nie ma sensu. To nie jest usługa dla krótkodystansowców. 

Odpowiedz
0 Lajków
Weisschwartz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
30
6
13-07-2017
Wiadomość 3 z 5 (15 362 wyświetleń)

Trzymałem 19lat 20% na minusie. Pani w banku powtarzała na pewno w końcu odbiją ,jakoś nie odbiły.

lopez
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
06-01-2023
Wiadomość 4 z 5 (12 794 wyświetleń)

Największą zaletą funduszy aktywnych prowadzonych przez TFI jest to, że nie trzeba ich kupować Emotikon: Mrugający Też unikam jak ognia, już lepsza lokata Emotikon: Szczęśliwy A na pewno etfy.

Odpowiedz
0 Lajków
Weisschwartz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
30
6
13-07-2017
Wiadomość 5 z 5 (12 368 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy