29-11-2020 14:03
Dzień dobry. Chcę założyć IKE. Wszystkie konta mam w ING. Zamierzałem założyć IKE na stronie NN Investment Partners, ale jeśli dobrze wyczytałem w ING też można założyć IKE, które prowadzi właśnie NNIP. Czy jest jakaś różnica między założeniem IKE bezpośrednio u NNIP a poprzez Bank ING? Jakieś dodatkowe opłaty? Jakiś haczyk?
30-11-2020 11:35
Cieszę się, że zainteresowałeś się Indywidualnym Kontem Emerytalnym.
TFI NN Investment Partners jest naszym partnerem biznesowym, tylko od Ciebie zależy, gdzie zdecydujesz się skorzystać z tego rozwiązania.
W ING Banku Śląskim będziesz miał swoje rozwiązania w jednym miejscu, oraz wgląd do nich, przez aplikację Moje ING.
W naszym Banku masz do wyboru, w ramach IKE 26 funduszy inwestycyjnych, z NN Investment Partners.
Możesz założyć IKE, bez wychodzenia z domu, przez Moje ING.
Za otwarcie i prowadzenie nie ponosisz żadnego kosztu.
Jedyną opłatą, jest Opłata za Zarządzanie pobierana, przy funduszach inwestycyjnych, która i tak jest niższa niżeli, nabywając je poza IKE.
Jeśli pojawią się dodatkowe pytania, zachęcam Cię do kontaktu ze Zdalnym Centrum Premium, pod numerem telefonu: 32 357 00 20.
30-11-2020 23:47
Bardzo dziękuję za odpowiedź!
31-12-2020 09:51 | Edytowano: 31-12-2020 09:52
Największym haczykiem jest brak możliwości sprzedaży IKE przez internet, ja pokusiłem się na jakąś promocję i żałuję bo do tej chwili mam zamrożone środki, a udawać się w czasie pandemii do odległego i czynnego jedynie parę godzin dziennie oddziału mi się nie uśmiecha.
10-09-2022 22:04
12-09-2022 10:11
Proszę skontaktuj się z nami telefonicznie pod numerem 32 357 00 69. Przyjmiemy od Ciebie zgłoszenie reklamacyjne i postaramy się pomóc
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024