18-04-2019 15:39
19-04-2019 16:06
Kiedykolwiek się opłacało? Inflacja zżera kasę na tych kontach.
Mam co prawda kilka kont oszczędnościowych, ale nigdy nie traktowałem tego jak coś, na czym można zarobić - bardziej jako darmowy "zimny portfel", a przyznam, i tego po niedawnych przygodach powoli mi się odechciewa.
Otóż szanowni Państwo, są limity na wypłaty w okienkach - limity większej gotówki należy zapowiadać z dniowym wyprzedzeniem. I ta "większa gotówka" to wcale nie jest milion - zweryfikujcie sobie regulaminy, bo w przypadku awaryjnej potrzeby dostępu do pieniędzy zostaniecie z ręką w nocniku. Mając na względzie wspomniane w temacie obniżki oprocentowania, "skarpeta" daje większe możliwości.
02-05-2019 11:36 | Edytowano: 02-05-2019 11:45
I tak oto, wczoraj, ING stracił klienta. Ale co tam jeden klient i jego "marne" oszczędności.
03-05-2019 12:36
Oprocentowanie wybranych kont oszczędnościowych w PLN obniżymy 3 lipca 2019 roku na podstawie spadku inflacji (Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany przez Główny Urząd Statystyczny) w stosunku do odczytów pomiędzy listopadem 2018 roku a listopadem 2017 roku:
• Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych w listopadzie 2017., w porównaniu z analogicznym miesiącem ub. roku, wyniósł 2,5%
• Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych w listopadzie 2018., w porównaniu z analogicznym miesiącem ub. roku, wyniósł 1,3%
Jeśli korzystasz z obecnej promocji Otwartego Konta Oszczędnościowego Bonus lub Bonus na Start (od 7 marca do 8 maja 2019 r.), zmiana oprocentowania nie ma wpływu na te oferty.
Przykro mi, że podjąłeś taką decyzję.
13-05-2019 12:26
To niech szanowny Pan sprawdzi wskaźniki bieżące w porównaniu do marca, kwietnia zeszłego roku. Wzrost o 1,7. Więc od kiedy oprocentowanie wzrośnie?
13-05-2019 14:28
14-05-2019 17:43
@jackn28 roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszany przez GUS w okresie marzec 2018 do marzec 2019 wyniósł + 0,4%. Aby była przesłanka do podwyższenia oprocentowania to musi on wynieść minimum 1 %.
Zmiana oprocentowania kont oszczędnościowych nie wpływa na promocje organizowane przez nasz bank. Otwarte Konto Oszczędnościowe nadal oferuje oprocentowanie w wysokości 2,5% w skali roku dla nowych środków do 100 000 zł.
Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo