14-04-2021 07:42
Witam,
Wczoraj ok. godiny 12 zrobiłem przelew walutowy w EUR do Niemiec, oznaczyłem go jako pilny. Niestety przelew nie dotarł do odbiorcy, co może być przyczyną? W panelu konta przelew widnieje jako wykonany.
Pozdrawiam
15-04-2021 07:54
Jeśli zleciłeś przelew w euro w trybie pilnym, w dniu roboczym do godziny 15:30, to w tym samym dniu udostępnimy przelew w banku odbiorcy.
Czas księgowania przelewu przez ten bank na koncie odbiorcy, nie jest już niestety nam znany ![]()
Informacje o tym w jakim czasie realizujemy przelewy znajdziesz też na naszej stronie: https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/platnosci/kiedy-dojdzie-przelew#kiedy_dojdzie_....
Możemy też prześledzić drogę przelewu. W tej sprawie skontaktuj się z nami:
Możesz wypłacić pieniądze z IKZE wcześniej, jeśli zajdzie taka potrzeba. To tzw. zwrot. Pieniądze zwrócimy Ci, jeśli wypowiesz umowę o jego prowadzenie i nie spełniasz ustawowych warunków do wypłaty.
... 15-12-2025Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |