Płatności

Odpowiedz

Przelew Ekspresowy Ciągle nie Działa Powiadomienie o tym bardzo ukryte

Szanowni Państwo,

chciałbym zwrócić uwagę na sposób informowania klientów o niezrealizowanych przelewach ekspresowych.
W dniu 14 października 2025 r. próbowałem wykonać taki przelew (kwota 322,00 zł), który — jak się okazało — nie został zrealizowany.
Dowiedziałem się o tym dopiero po kilku dniach, przypadkowo zaglądając do skrzynki wiadomości w aplikacji.

Otrzymana informacja była bardzo lakoniczna – zawierała jedynie sformułowanie „niestety, nie mogliśmy zrealizować Twojego przelewu ekspresowego”, bez podania przyczyny oraz bez jakiegokolwiek komunikatu w czasie rzeczywistym (np. powiadomienia push lub SMS-a).

Uprzejmie proszę o:

1. wyjaśnienie, z jakiego powodu przelew nie został zrealizowany,

2. przekazanie sugestii do odpowiedniego działu, aby w przyszłości w takich przypadkach klienci otrzymywali czytelny komunikat i powiadomienie push, informujące wprost o braku realizacji przelewu i konieczności jego ponowienia.

Uważam, że obecny sposób informowania o niezrealizowanych przelewach ekspresowych stwarza realne ryzyko dla klientów, zwłaszcza w sytuacjach nagłych (np. opłaty medyczne, ratunkowe, rodzinne).
Brak natychmiastowego powiadomienia o błędzie może skutkować poważnymi konsekwencjami finansowymi lub zdrowotnymi, dlatego proszę o potraktowanie sprawy jako pilnej i systemowo istotnej.

Z poważaniem,
Mateusz Stenzel

Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz1982
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
18-10-2025
Wiadomość 1 z 5 (3 111 wyświetleń)

Re: Przelew Ekspresowy Ciągle nie Działa Powiadomienie o tym bardzo ukryte

Tutaj nie mamy dostępu do systemów bankowych, by wyjaśnić dla Ciebie powód odrzucenia przelewu natychmiastowego. Napisz do nas na czacie po zalogowaniu do Mojego ING - sprawdzimy to dla Ciebie. Opinię w tej sprawie przekazałem do odpowiedniego działu w naszym banku. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
259
53
02-09-2021
Wiadomość 2 z 5 (3 011 wyświetleń)

Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jednak pytanie techniczne – jak najlepiej skontaktować się z rzeczywistym konsultantem na czacie w Moim ING? Niestety system często odpowiada automatycznie i nie rozumie kontekstu (mam na myśli czat-bota, który raczej nie pomoże w tak szczegółowej sprawie jak odrzucony przelew ekspresowy). Czy istnieje sposób, by po wpisaniu konkretnego słowa kluczowego lub komendy połączyć się z żywym doradcą? Dziękuję za wskazówki i pozdrawiam serdecznie. Mateusz Stenzel
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz1982
Doradca z ambicjami I
4
0
18-10-2025
Wiadomość 3 z 5 (2 879 wyświetleń)

Wystarczy, że po wybraniu opcji Czat w Moim ING wybierzesz opcję "Zajmuje miejsce w kolejce do specjalisty".

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
259
53
02-09-2021
Wiadomość 4 z 5 (2 876 wyświetleń)

Dobry wieczór!!! Tak stricte, nie znalazłem tej opcji na czacie ING Stań w kolejce do specjalisty. Na razie postanowiłem nie wykonywać przelewów ekspresowych, a jedynie zwykłe przelewy. Chatbot ING nie był w stanie w sposób jasny oraz jednoznaczny rozwiązać problemu odsyłał mnie jedynie do kolejnych działów na stronie, że tak powiem palcem po mapie. Chciałem złożyć formalnie reklamację na niedziałające przelewy ekspresowe w ING, ale na razie dam szansę ludziom odpowiedzialnym za te przelewy na rozwiązanie problemu. Jako klienta Martwi mnie brak tej opcji i sposób powiadamiania o tym, że przelew ekspresowy nie działa. Informowanie o tym na skrzynce z wiadomościami w aplikacji ING jest absurdalne bo nikt na bieżąco tam nie zagląda. Mam nadzieję, że problem zostanie wkrótce rozwiązany.
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz1982
Doradca z ambicjami I
4
0
18-10-2025
Wiadomość 5 z 5 (2 711 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Podpisanie umowy kredytowej po odstąpieniu od poprzedniej

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi pod numerem 32 357 00 57 lub na czacie po zalogowaniu do Mojego ING w dni robocze od 8:00 do 18:00.

10-08-2026
Rodzice polecają

Chciałbym że ktoś podzielić się swoim kodem" rodzice polecają"..  chciałabym założyć konto dla trójki dzieci no i jeśli ktoś ma to prosiłabym jeśli to nie problem

10-08-2026
Re: promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Konto zostało założone 21 maja ,karta przyszła dopiero 29 maja wiec nie wiem czy oni licza do końca maja jako jeden miesiąc czy od 21 maja do 21 czerwca - miesiąc od 22 czerwca do 22 lipca drugi miesi

...

09-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy