Płatności

Odpowiedz

Płatność za wypłatę euro z bankomatu w Niemczech

Witam. Proszę mi powiedzieć, czy dobrze zrozumiałem, że za wypłatę EURO używając karty walutowej w bankomatach w Niemczech, zapłacę 3% z kwoty, którą wypłaciłem? 

Odpowiedz
0 Lajków
Ventolin
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
16-09-2022
Wiadomość 1 z 4 (14 916 wyświetleń)

Re: Płatność za wypłatę euro z bankomatu w Niemczech

Jeśli masz konto osobiste i kartę Visa wielowalutową, to za taką wypłatę pobierzemy 5 zł. Gdybyś dokował wypłaty w innej walucie lub w euro ale poza krajami SEPA, to wtedy za wypłatę pobralibyśmy prowizję 3%. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
OlaM
Były moderator
Były moderator icon
81
13
26-05-2021
Wiadomość 2 z 4 (14 855 wyświetleń)

Dzień dobry, a czy jedna wypłata w miesiącu nie jest bezpłatna?

Odpowiedz
0 Lajków
AnnaKapela
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
04-04-2023
Wiadomość 3 z 4 (13 224 wyświetleń)

Jeśli będziesz wypłacała euro w Niemczech to opłaty są takie, jakbyś korzystała z obcych bankomatów w Polsce. Np. dla konta osobistego Direct pierwsza wypłata w okresie rozliczeniowym jest darmowa.
Za każdą kolejną wypłatę naliczamy 5 zł. Okres ten liczymy od 29 dnia miesiąca do 28 dnia miesiąca kolejnego.

Pozostałe kraje, w których wypłacisz euro na podobnych zasadach znajdziesz w wykazie na tej stronie: https://www.ing.pl/indywidualni/aplikacja-mobilna/przelewy/kraje-sepa

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
566
126
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (13 183 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kosztorys kredytu

Witajcie, co powinno znajdować się w poszczególnych etapach kosztorysu ing? Dlaczego ten kosztorys jest tak bardzo ogólny?

14-04-2026
Re: Zablokowana gotówka

Przepraszam Cię za ten kłopot z wpłatą. Przekazałem prośbę o pilne rozpatrzenie tego zgłoszenia. Mam nadzieję, że to pomoże.

14-04-2026
Zablokowana gotówka

Dzis wieczorem wpłacają gotówkę przez blika bankomat zablokowal mi cala gotówkę, jestem bez środków do życia, pani na infolinii powiedziała, ze czas na rozpatrzenie to do miesiąca, nie moge pozwolić s...

14-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy