Odpowiedz

Płatność za granicą

Witam,

Mam taki problem, posiadam konto walutowe, które jest podpięte do mojego konta złotowkowego (visa debit) Jestem za granicą i płatności do tej pory przebiegały pomyślnie, aż do dziś. Dzisiaj nie można już było płacić kartą, na terminalu wyskoczył błąd. Wypłacić pieniędzy z konta walutowego też nie można było, bo bankomat widział tylko złotówkowe i z tego chciał przeliczać na EUR i wypłacić. Co jest nie tak?
Odpowiedz
0 Lajków
darianemo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
26-04-2019
Wiadomość 1 z 2 (7 242 wyświetleń)

Re: Płatność za granicą

W sytuacji kiedy podepniesz kartę Visa zbliżeniową do konta w EUR i płatność będzie w tej walucie - pieniądze pobierzemy z konta w EUR. 
Wyjątkiem będą sytuacje kiedy:

* na koncie walutowym nie będziesz miała wystarczającej ilości środków (wtedy płatność zrealizujemy z konta w PLN, pojawi się również prowizja w wysokości 3% kwoty transakcji),
* karta nie będzie podpięta do konta walutowego (możesz to sprawdzić po zalogowaniu się do swojej bankowości: Moje finanse/Karty i płatności telefonem/Visa zbliżeniowa/Podłącz konta walutowe).

Jeśli w dalszym ciągu nie będziesz mogła płacić kartą w walucie EUR, skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING. Sprawdzimy to dla Ciebie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (7 206 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Bankomaty/ wpłatomaty

NIe rozumiem dopiero teraz do was dotarło ze wasze bankomaty w oddziale nie działają?

12-07-2025
Re: Bankomaty/ wpłatomaty

Dziękujemy za sygnał i zgłoszenie. Przekazaliśmy je do działu, zajmującego się naszymi urządzeniami. 

12-07-2025
Bankomaty/ wpłatomaty Elbląg

Witam, czy ING zmierza do powrotu zeby ludzie znowu chodzili do banków, zeby moc wplacic badz wypłacic pieniadze, bo duzo osob niechce trzymac pieniedzy na kontach. Dwa tygodnie temu mialem duzą ilość

...

12-07-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy