14-09-2018 19:14
Od kilku miesięcy jestem klientem ING i korzystam m.in. z karty debetowej Visa z podłączonym kontem walutowym w EUR. Do niedawna nie miałem z nią żadnych problemów, aż pojechałem z nią na wakacje do Hiszpanii i Portugalii. Próba płatności za przejazd autostradą zakończyła się komunikatem „Karta nie jest akceptowana”. Podobnie na wjeździe do Portugalii - ten sam komunikat przy próbie zarejestrowania auta w systemie EasyToll.
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego ta karta tam nie działa?
Wszelkie inne płatności przechodziły bezproblemowo.
W uzupełnieniu dodam, że ten sam komunikat pojawiał się, gdy próbowałem płacić kartą wydaną przez Alior - debetowa walutowa Mastercard. Poprawnie zadziałała dopiero trzecia karta (zarówno w Hiszpanii, jak i w Portugalii) - debetowa Visa EnveloBank.
17-09-2018 11:36 | Edytowano: 17-09-2018 11:37
Trudno odnieść mi się do tej sytuacji.
Karta powinna działać w takich miejscach prawidłowo.
Rozumiem, że limity miałeś ustawione poprawnie - ma ona osobne dla płatności w kraju, poza granicami i w internecie.
Mógł to być chwilowy błąd po stronie operatora płatności.
Wspominasz jednak, że z innymi kartami była podobna sytuacja.
Proszę, zgłoś to nam:
W ten sposób będziemy mogli sprawdzić, co się stało przy próbie płatności kartą.
08-01-2019 12:40
09-01-2019 07:23
Dziękuję, że wróciłeś z informacją ![]()
Pozdrawiam serdecznie ![]()
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |