03-10-2017 05:35
04-10-2017 11:08
Czekamy na rozliczenie transakcji do 11 dni. Jeżeli po tym czasie nie otrzymamy z organizacji płatniczej informacji o transakcji kartowej do rozliczenia to zniesiemy blokadę. Wtedy nie przywracamy jej ponownie.
28-08-2020 10:06
Czy w takim razie po zapłaceniu i pojawieniu się blokady stan konta się zmniejsza, a po zdjęciu blokady znowu zwiększa o tę sumę, a potem zostaje ona potrącona ? Bo w historii płatności wygląda to jakby płaciło się za coś 2 razy ( saldo jest zmniejszone ) Przykładowo kupione za 10zl rzeczy odejmują się od całego rachunku jako kwota blokady, po 7 dniach blokada się zwalnia, a po kolejnych 3 transakcja jest zaksięgowana. Czy to znaczy, że po wygaśnieciu blokady pięniądze wracają na konto, a potem dopiero "płacą" za usługę sprzed 11 dni? Aplikacja sprawia, że wygląda to jakby kwotazostała potrącona podwójnie!
Proszę o szybką odpowiedz!
29-08-2020 10:15
@1wip Jak płacisz kartą, to terminal zakłada blokadę na koncie. Tym samym saldo dostępne pomniejsza się na Twoim koncie. Saldo bieżące pozostaje bez zmian. Jeśli sklep nie prześle w terminie obciążenia, to zdejmujemy blokadę, saldo dostępne zwiększa się o tę kwotę. Saldo bieżące nadal jest bez zmian. Gdy sklep przyśle potwierdzanie obciążenia konta, zmienia się i saldo bieżące i saldo dostępne. Mam nadzieję, że teraz już jest to bardziej zrozumiałe.
17-03-2023 17:03
Omijać bank ING szerokim łukiem. Blokują kąta bez powodu. Zaznaczam że nie mam żadnej egzekucji ani nie przeprowadzam upadłości. Bank zablokował mi konta bez żadnego powodu i w żaden sposób mnie o tym nie poinformował. Konta mam zablokowane od dwóch tygodni. W oddziale banku nic nie wiedzą każą dzwonić na infolinię a na infolini to samo. Tylko każą składać reklamacje i na tym się kończy.
Więc radzę omijać szerokim łukiem ING.
18-03-2023 12:24
Tutaj nie możemy wyjaśnić tej sprawy dla Ciebie, przykro mi Proszę, skontaktuj się z naszym specjalistą. To może być kontakt na czacie - specjaliści są dostępni dzisiaj do 22:00, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-24:00. Czat znajdziesz na dole strony po zalogowaniu
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
3 | |
3 | |
1 | |
1 |