16-07-2019 10:46
17-07-2019 11:03
Za wypłatę gotówki z bankomatu za granicą pobieramy prowizję w wysokości 3% kwoty wypłaty. Jak masz kartę wielowalutową Visa Zbliżeniowa podpiętą pod konto w euro, to nie ma przewalutowania. Jeżeli korzystasz z karty mając tylko konto złotówkowe, to dodatkowo przewalutujemy kwotę wypłaty z euro na złotówki.
Możesz uruchomić Pakiet wypłat gotówki za granicą. Jednorazowy koszt to 15 zł. Po aktywacji pakietu, przez 30 dni możesz bezpłatnie wypłacać gotówkę ze wszystkich bankomatów poza granicami kraju.
Pakiet możesz uaktywnić wchodząc do Moje ING. Wybierasz Moje finanse i następnie kartę Visa Zbliżeniowa. Pod informacjami o karcie znajduje się opcja Pakiet wypłat gotówki.
17-07-2019 19:47
Czyli podsumowując jeśli mam kartę podpiętą pod konto walutowe to zapłacę tylko prowizję 3% od wypłaty z bankomatu?
Jeśli mam konto w zł to zapłacę za przewalutowanie i dodatkowo 3% prowizji za wypłatę?
18-07-2019 18:23
@ananimowy Wypłacając kartą Visa z konta w PLN - przewalutowanie robi Visa po swoim kursie. Do tego jest prowizja w wysokości 3 %. Jeśli masz podłączone konto walutowe, to nie masz przewalutowania, a tylko prowizja, wspomniane 3 %.
Aby uniknąć tej prowizji, możesz wykupić pakiet wypłat wcześniej opisany.
Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 | |
1 |