11-02-2020 09:37
Dzień dobry,
W dniu 8.11.2019 (piątek) ok.godz.12:50 wpłacając gotówkę do wpłatomatu w Bieruniu przy ulicy Rynek 6 w kwocie 11.800zł, po włożeniu pieniedzy do szuflady na ekranie monitora wyświetlił się komunikat "AWARIA MODUŁU"wyszła karta a pieniądze nie zostały zaksięgowane na koncie.Składałam kilkakrotnie reklamacje, ale bank uznał tylko kwotę 9700zł a gdzie pozostałe 2100 zł?Bardzo proszę o wyjaśnienie sprawy w możliwie jak najszybszym czasie oraz pozytywne rozpatrzenie reklamacji.Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
11-02-2020 11:10
11-02-2020 11:35
Aga821 Dokładnie. Tutaj za dużo zrobić nie możemy
Rozumiem, że już składałaś u nas kilka zgłoszeń i otrzymałaś negatywną decyzję reklamacyjną.
Jeśli nie zgodzisz się z naszą decyzją, to możesz:
- złożyć odwołanie lub np. zwrócić się do Arbitra Bankowego przy Związku Banków Polskich,
- złożyć wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy do Rzecznika Finansowego,
- złożyć wniosek do Rzecznika Finansowego o przeprowadzenie pozasądowego postępowania w sprawie rozwiązywania sporów między klientem a bankiem (od 1 stycznia 2016 r.),
- wystąpić z powództwem do sądu powszechnego.
06-01-2022 19:44
08-01-2022 19:17
Cześć
Miałem kiedyś taką sytuację ze wpłatomat " połknął " pieniądze i nie zaksięgował oraz ze przy wypłacie bankomat nie wydał pieniędzy w obu sytuacjach bankomat/wpłatomat uległ błędowi i w obu nie wydał karty ale i w obu szybko otrzymałem pieniądze bo po 2-3 dniach od zgłoszenia sytuacji na infolinia banku, zadzwoń na infolinię zgłoś i pieniądze wrócą na konto ważne by podać jak najbardziej szczegółów opis sytuacji bo wtedy bank ma więcej możliwości weryfikacji np. gdy urządzenie wyda pieniądze komuś po " odmuleniu " to i tak otrzymasz zwrot utraconych środków.
Pozdrawiam: K_S
Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 | |
1 |