Odpowiedz

Re.: Nowe opłaty od stycznia 2016

[ Edytowane ]

Radziłabym wstrzymać się z euforia że inne banki mają super oferty. Każdy bank po wprowadzeniu podatku bankowego będzie szukał dochodu w kieszeni klientów. Juz wiele instytucji płatniczych zapowiedziało podwyżki usług.
pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
ivo
ivo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
23
03-11-2015
Wiadomość 11 z 18 (12 472 wyświetleń)

Zgadzam się z ivo. To kwestia czasu jak ruszy lawina opłat i prowizji w innych bankach. Tym razem ING było pierwsze.

Mnie natomiast ciekawi kiedy zostanie wprowadzona opłata za przelewy w bankowości internetowej. W nowym systemie robiąc przelew już podświetla się kwota przy Standarcie (0zł). Na razie zero, ale oprócz faktu, że bank zobligowany jest do informowania o koszcie operacji (przelew) to wprowadzenie tej informacji dzisiaj wydało mi się zrobione na wyrost. Pożyjemy zobaczymy.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 12 z 18 (12 229 wyświetleń)

Lawina ruszyła. Na początek Pko BP, Credit Agricole, kolejne z czasem też. Opłaty w Ing, aż tak drastycznie nie uległy zmianie. Oczywiście nie byłoby nas Polaków, gdybyśmy nie narzekali. Emotikon: Szczęśliwy
Odpowiedz
0 Lajków
GrzegorzG
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
78
13
30-01-2016
Wiadomość 13 z 18 (11 860 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Oczywiście powinniśmy się cieszyć gdy bank podnosi koszty jednocześnie obniżając jakość, tutaj efekt zabaw w kolorowane kółka i inne bzdury

Odpowiedz
0 Lajków
xtr
xtr
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
56
28
29-11-2015
Wiadomość 14 z 18 (11 847 wyświetleń)

Wyobraź sobie wszechobecny świat bez awarii. Po co byliby nam hydraulicy, elektrycy, ślusarze, idąc dalej lekarze, informatycy i inni specjaliści, gdyby nie było awarii. Pozbawiłbyś tych wszystkich ludzi pracy - więc wrzuć na luz. Awarie się zdarzają i ważne, że są usuwane, a wszelkie błędy naprawiane. Pobrało Ci dwa razy, przez chwilę coś nie działało? Spokojnie, co Twoje to dostaniesz. Nie martw się na zapas o wszystkich Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
GrzegorzG
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
78
13
30-01-2016
Wiadomość 15 z 18 (11 835 wyświetleń)

A odnośnie kart, jesli jesteś aktywnym użytkownikiem, to pewnie przeczytałeś wiadomość udostępnioną w ING BankOnline, że na przełomie stycznia i lutego będą przeprowadzane prace modernizacyjne. Nie po to by coś zepsuć, ale by wprowadzić coś nowego (od słowa unowocześnienie czegoś, ulepszenie), lepiej działającego. Na początku owszem, może być lekkie potknięcie, w końcu nie każdy nauczył się od razu chodzić, ale chwilę po tym wszystko wróci do normy i będzie funkcjonowało z zamysłem tylko lepiej. 

Odpowiedz
0 Lajków
GrzegorzG
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
78
13
30-01-2016
Wiadomość 16 z 18 (11 832 wyświetleń)

No widzisz, a ja jednak wolałbym aby bank skupił sie na podstawowym profilu działania (poza obsługą KK chyba tylko przelewy są bardziej core'owym działaniem dla banku o takim profilu) a dopiero potem bawił w kolorowanki, zwłaszcza gdy mam płacić za to coraz więcej, ale co kto woli.
Odpowiedz
0 Lajków
xtr
xtr
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
56
28
29-11-2015
Wiadomość 17 z 18 (11 831 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Nie od razu Rzym zbudowali. Zajęli się systemem, zajmują się kartami, zajmą się i innymi rzeczami. Nie jesteśmy w roku 2050, postęp techniczny jest, ale wszystko ma swój czas i koszta.

Odpowiedz
0 Lajków
GrzegorzG
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
78
13
30-01-2016
Wiadomość 18 z 18 (11 828 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Księgowość online

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałe

...

19-02-2025
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy