Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Kredyt gotowkowy bez zgody wspolmalzonka

Dzien dobry.
Mam pytanie, do jakiej kwoty mozna uzyskac w Panstwa banku kredyt gotowkowy bez zgody wspolmalzonka? Bo z tego co widzialam w odpowiedziach tu na forum to taki kredyt mozna dostac do 50000zl bez zgody wspolmalzonka. Tymczasem moj maz wzial kredyt gotowkowy w Panstwa banku na 90000zl o ktorym ja nie wiedzialam i nie wyrazilabym na niego zgody, wiec dlaczego bank udzielil takiego kredytu bez mojej zgody?
Odpowiedz
0 Lajków
Katga
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
28-07-2022
Wiadomość 1 z 6 (9 139 wyświetleń)

Re: Kredyt gotowkowy bez zgody wspolmalzonka

Wnioskując o pożyczkę gotówkową nie wymagamy zgody współmałżonka. Pożyczka może być udzielona do 200 000 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Były moderator
Były moderator icon
185
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 6 (9 087 wyświetleń)

Czy powyższa informacja, jest nadal aktualna? Czy nadal nie wymaga się zgody współmałżonka, a pożyczka może być udzielona do 200 000 zł?

Odpowiedz
0 Lajków
macpac7713
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
05-03-2024
Wiadomość 3 z 6 (7 069 wyświetleń)

Aktualnie możemy wymagać zgody małżonka na udzielenie pożyczki, karty kredytowej i limitu zadłużenia, jeżeli suma posiadanych przez Ciebie zobowiązań i kwoty wnioskowanej przekracza 100 tys. zł.

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
499
88
18-01-2021
Wiadomość 4 z 6 (6 986 wyświetleń)

Czy obecność w oddziale do podpisania umowy współmałżonka (pożyczka na jednoosobową działalność gospodarczą) polega jedynie na pisemnym wyrażeniu zgody czy konieczne jest przejście weryfikacji?
Czy moja zdolność i zobowiązania w tej sytuacji też byłaby weryfikowana?
Odpowiedz
0 Lajków
Cocomelon123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
17-01-2025
Wiadomość 5 z 6 (4 474 wyświetleń)

Małżonek tylko wyraża zgodę. Nie musi być wówczas kredytobiorcą, ani też nie podpisuje się na umowie kredytowej. Nie są zatem weryfikowane dochody małżonka. 

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Były moderator
Były moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 6 z 6 (4 449 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy