25-06-2021 11:25
@Judka Chciałbym wyjaśnić dla Ciebie tę sytuację tutaj. Niestety nie mamy takiej możliwości, żeby sprawdzić cokolwiek więcej niż status wniosku na naszej infolinii. Wszystkie szczegółowe informacje powinien dla Ciebie przedstawić i uzyskać pośrednik, u którego składałaś wniosek.
25-06-2021 20:48
29-06-2021 10:35
dla pocieszenia u mnie mija 63 dzień i dalej nie ma decyzji, raz chcieli żeby im dosłać dokumenty, potem drugi raz potem to samo w wersji papierowej, i przy okazji kazali podpisać, że od daty dosłania dokumentów oświadczam ze bank mam 21 dni na rozpatrzenie wniosku.....jak tak dalej pójdzie to przepadnie mi zadatek... orientuje się ktoś gdzie można złożyć jakąś skargę czy coś?
30-06-2021 18:01
01-07-2021 12:35
Powiem Ci tak,
Ja złożyłem dokumenty 03.03 i do tej pory czekam na decyzję ostateczną.
Zostałem poproszony kilka razy o przesłanie jakiś historycznych dokumentów, kilku nie wiedzieć czemu tych samych co już kilka razy wysyłałem
I tak za każdym razem podkładają Ci oświadczenie o 21 dniach jako dupochron.
Nawet się nie udzielam na forum bo szkoda słów. Klient jest potrzebny tylko żeby założył konto a później to już się śmieją z nas jak z frajerów.
01-07-2021 17:43
@Judka Na decyzję kredytową ma wpływ wiele czynników. Może zdarzyć się tak, że decyzja później będzie negatywna. Nie możemy tego teraz przewidzieć. Trzymamy jednak kciuki, żeby wszystko ułożyło się zgodnie z Twoim planem
01-07-2021 18:17
02-07-2021 16:46
02-07-2021 17:25
@Judka Raport z Bik pobieramy na etapie analizy finansowej wniosku. Jeżeli do swojego wniosku dostałaś już wstępną pozytywną analizę, to tak pobraliśmy już raport z BIK.
Wstępna analiza nie jest decyzją kredytową. Decyzja ta może różnić się od naszej wstępnej
analizy w wyniku:
• oceny kredytowanej nieruchomości oraz proponowanego zabezpieczenia,
• zmiana sposobu liczenia zdolności kredytowej,
• otrzymania dodatkowych informacji, które mogą wpłynąć na ocenę finansowo-ekonomiczną.
@Sygit Do wydania decyzji ostatecznej potrzebny jest nam komplet dokumentów- między innymi umowa deweloperska z kontem powierniczym przy nabyciu na rynku pierwotnym. Mamy 21 dni na wydanie decyzji kredytowej od momentu otrzymania wszystkich potrzebnych dokumentów.
02-07-2021 18:57
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024