17-04-2017 11:18
Aktualnie procesuje się mój wniosek o kredyt hipoteczny, jednak okazało się, że będę potrzebował mniejszy kredyt niż pierwotnie. Jak powinieniem postąpić? Anulować aktualny wniosek i złożyć nowy czy można po porstu po decyzji wstępnej wziąć mniejszy kredyt bez zbędnych procedur?
Czy jest dostępny gdzieś na Państwa stronie formulaez uruchomienia transzy kredytu?
Kiedy i w jakiej formie zapłacę prowizję od kredytu? Przy podpisywaniu umowy w gotówce? Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.
19-04-2017 09:06
1. Po decyzji wstępnej można zmniejszyć kwotę wnioskowanego kredytu. Wystarczy ustalić to z osobą, która wniosek przyjęła.
2. Nie mamy na stronie formularza wniosku o uruchomienie kredytu/transzy. To już wydaje doradca w oddziale, przy uruchomieniu.
3. Prowizję pobieramy przy okazji uruchomienia kredytu. Pobieramy ją z konta: albo osobistego, albo specjalnego, wskazanego przez doradcę. To zależy od tego, co było wybrane we wniosku kredytowym.
To naprawdę przykro się czyta. Tak jak waszym obowiązkiem jest weryfikowanie dowodu tożsamości, tak jest nim też zapewnienie dostępu do informacji i komunikacji z OzN. Instrukcje typu: "Aby wyjaśnić
... 19-12-2024Dobry wieczór,
Po godzinnej frustracji spowodowanej nieudanymi próbami odblokowania dostępu do konta mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże.
Postępuję zgodnie z instrukcją, zmieniam hasło, zapisuje też
... 18-12-2024Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ
... 18-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |