17-04-2017 11:18
Aktualnie procesuje się mój wniosek o kredyt hipoteczny, jednak okazało się, że będę potrzebował mniejszy kredyt niż pierwotnie. Jak powinieniem postąpić? Anulować aktualny wniosek i złożyć nowy czy można po porstu po decyzji wstępnej wziąć mniejszy kredyt bez zbędnych procedur?
Czy jest dostępny gdzieś na Państwa stronie formulaez uruchomienia transzy kredytu?
Kiedy i w jakiej formie zapłacę prowizję od kredytu? Przy podpisywaniu umowy w gotówce? Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.
19-04-2017 09:06
1. Po decyzji wstępnej można zmniejszyć kwotę wnioskowanego kredytu. Wystarczy ustalić to z osobą, która wniosek przyjęła.
2. Nie mamy na stronie formularza wniosku o uruchomienie kredytu/transzy. To już wydaje doradca w oddziale, przy uruchomieniu.
3. Prowizję pobieramy przy okazji uruchomienia kredytu. Pobieramy ją z konta: albo osobistego, albo specjalnego, wskazanego przez doradcę. To zależy od tego, co było wybrane we wniosku kredytowym.
aplikacja mobilna nie chce zrobić zdjęcia dowodu przy zakładaniu konta. Po przycisku dalej po paru chwilach jest zwykly ekran smartfona a po przełączeniu na aplikację jest znowu wszystko od początku,
... 23-04-2026Mam następujący problem podczas zakładania konta w aplikacji. Gdy mam zrobić zdjęcie tyłu dowodu, mogę trzymać go bardzo długo pod różnym kątem i w różnym świetle, ale aplikacja nie chce zrobić zdjęci
... 23-04-2026Tutaj nie możemy odnieść się do tej sytuacji. Mogą to sprawdzić nasi specjaliści hipoteczni, gdy potwierdzą dane w systemie. Zapraszamy do kontaktu z nami na czacie w Moim ING lub pod numerem 32 357 0
... 22-04-2026