Odpowiedz

Zmniejszenie kwoty kredytu

Aktualnie procesuje się mój wniosek o kredyt hipoteczny, jednak okazało się, że będę potrzebował mniejszy kredyt niż pierwotnie. Jak powinieniem postąpić? Anulować aktualny wniosek i złożyć nowy czy można po porstu po decyzji wstępnej wziąć mniejszy kredyt bez zbędnych procedur?

Czy jest dostępny gdzieś na Państwa stronie formulaez uruchomienia transzy kredytu?

Kiedy i w jakiej formie zapłacę prowizję od kredytu? Przy podpisywaniu umowy w gotówce? Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedz
0 Lajków
takijeden
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
12
0
17-04-2017
Wiadomość 1 z 2 (4 356 wyświetleń)

Re.: Zmniejszenie kwoty kredytu

1. Po decyzji wstępnej można zmniejszyć kwotę wnioskowanego kredytu. Wystarczy ustalić to z osobą, która wniosek przyjęła.
2. Nie mamy na stronie formularza wniosku o uruchomienie kredytu/transzy. To już wydaje doradca w oddziale, przy uruchomieniu.
3. Prowizję pobieramy przy okazji uruchomienia kredytu. Pobieramy ją z konta: albo osobistego, albo specjalnego, wskazanego przez doradcę. To zależy od tego, co było wybrane we wniosku kredytowym.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilaC
Moderator
Moderator icon
185
71
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 210 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: LikwidacjaKontaOsobyObłożnieChorej

To naprawdę przykro się czyta. Tak jak waszym obowiązkiem jest weryfikowanie dowodu tożsamości, tak jest nim też zapewnienie dostępu do informacji i komunikacji z OzN.  Instrukcje typu: "Aby wyjaśnić

...

19-12-2024
Odblokowania dostępu

Dobry wieczór, 

Po godzinnej frustracji spowodowanej nieudanymi próbami odblokowania dostępu do konta mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże.

Postępuję zgodnie z instrukcją, zmieniam hasło,  zapisuje też

...

18-12-2024
Re.: Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.

Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ

...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy