25-05-2022 08:05
Witam, czy operacja jak w tytule jest możliwa? jeżeli tak to na jakich zasadach i jak wygląda procedura takiej operacji.
Pozdrawiam.
26-05-2022 07:44
Jeśli obecnie oprocentowanie Twojego kredytu jest zmienne, możesz zmienić je na oprocentowanie stałe, jeśli do spłaty pozostały Ci przynajmniej 62 raty.
Zmiana będzie wymagała ponownego przeliczenia zdolności kredytowej. Dlatego konieczne będzie złożenie odpowiednich dokumentów.
Wniosek o aneks zmieniający oprocentowanie złożysz w dowolnej placówce bankowej - miejscu spotkań. Nie pobierzemy za to opłaty.
Dodatkowe informacje znajdziesz na naszej stronie: https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny/oferty-i-oprocentowanie-stale
28-05-2022 13:03
Ja złożyłem wniosek o aneks w kwietniu (środa przed świętami). Przeliczenie trwało około 1,5 m-ca i była sprawdzana zdolność kredytowa, która w ciągu roku bardzo spadła - ale mogę podpisać aneks.
Wydaje mi się, że korzystnie jest podpisać aneks na oprocentowanie stałe, a kiedy raty zaczną spadać porostu przenieść kredyt (refinansować do innego banku). Choćby ze względu na marże taki myk się opłaci. Rok temu kiedy brałem kredyt marża wynosiła 2,15 a teraz 1,70 można znaleźć... A poza tym nie wiadomo jak będzie.
Pozdrawiam
AZ
29-05-2022 08:14
Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt