Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zmiana oprocentowania po 5 latach

Czy w przypadku zmiany oprocentowania kredytu po upływie 5 lat stałego oprocentowania, nowe oprocentowanie jest takie, jak w standardowej ofercie banku (tzn. takiej, jaką można zobaczyć na stronie dotyczącej kredytu), czy jest ono ustalane jakoś bardziej indywidualnie?

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
160
57
01-04-2020
Wiadomość 1 z 4 (5 568 wyświetleń)

Re.: Zmiana oprocentowania po 5 latach

Zanim skończy się pierwszy okres ze stałym oprocentowaniem, wyślemy Ci propozycję oprocentowania stałego na kolejne 60 miesięcy. Jeśli nie zaakceptujesz nowej wysokości stałego oprocentowania, Twój kredyt hipoteczny przeliczymy z oprocentowaniem zmiennym. Będzie oparte o marżę z Twojej umowy kredytowej oraz stawkę WIRON 1M Stopa Składana, która będzie wtedy obowiązywała.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
128
18
14-12-2020
Wiadomość 2 z 4 (5 426 wyświetleń)

Dla umów opartych o WIBOR też będzie WIRON? Moja umowa jest z 2020 roku.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
160
57
01-04-2020
Wiadomość 3 z 4 (5 410 wyświetleń)

Oprocentowanie zmienne będzie oparte o warunki wskazane w podpisanej umowie kredytowej. Dla umów zawartych w 2020 roku jest to marża banku i WIBOR 6M.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
94
11
19-05-2022
Wiadomość 4 z 4 (5 322 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy