Odpowiedz

Zdolność

Witam,
czy premia, którą dostaje co miesiąc liczy się do zdolności ?
Pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
Nowa-w-ing
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
11-02-2017
Wiadomość 1 z 4 (6 086 wyświetleń)

Re.: Zdolność

Jeśli premia jest opodatkowana, przyjmiemy ją do oceny zdolności kredytowej.
W Zaświadczeniu o uzyskiwanych dochodach przewidzieliśmy miejsce, w którym pracodawca może wykazać wypłacaną premię.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
800
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (5 967 wyświetleń)

Re.: Zdolność

Czy mogę podpytać jak wyliczana jest zdolność? Jeśli rozliczenie 3 miesięczne, w jednym z tych miesięcy przelewana była premia (oprócz wynagrodzenia podstawowego), to czy będzie ona uwzględniona w wyliczaniu zdolności? Pracodawca wpisał ją na Waszym druku w  ujęciu miesięcznym tzn. kwotę premii rozbił na 3 miesiące. Oczywiście od premii odprowadzone są należne podatki etc.

Odpowiedz
0 Lajków
PGM
PGM
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
21
3
12-04-2021
Wiadomość 3 z 4 (3 092 wyświetleń)

Re: Zdolność

Na zdolność kredytową ma wpływ wiele czynników. Prócz miesięcznych dochodów, bierzemy pod uwagę między innymi Twoje wydatki związane z utrzymaniem, ilość osób w gospodarstwie domowym, miesięczne raty i inne obciążenia, itp. 

Na zaświadczeniu od pracodawcy powinna być średnia dochodów za co najmniej 3 ostatnie miesiące. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (2 945 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy