15-09-2022 07:13
16-09-2022 08:44
Zagospodarowanie działki będziemy weryfikować na podstawie realizacji projektu budowy. Nie jesteśmy w stanie jednoznacznie odpowiedzieć tutaj, jak będzie to wyglądało, w przypadku Twojej inwestycji. Co do elewacji - nie musi mieć elementów ozdobnych - wystarczy tynk.
Gdyby okazało się, że nie zdążysz wykończyć budowy w określonym terminie możesz złożyć wniosek o wydłużenie okresu budowlanego, powyżej 36 miesięcy. Taki aneks złożysz w naszej placówce bankowej, będzie on płatny w wysokości 200 zł.
21-09-2022 14:07 | Edytowano: 21-09-2022 14:08
Podepnę się do tematu. U mnie termin zakończenia budowy mija dopiero w lutym 2023. Ze względu na dość zauważalne podwyżki wszystkiego ciągnę budowę po godzinach by zminimalizować koszty fachowców (buduje metodą gospodarczą). Na chwile obecną już dostrzegam możliwość nie wywiązania się z terminu. Niestety albo czas albo pieniądze by zakończyć budowę. Czy bank będzie robił problemy wydłużając okres budowlany jeżeli już skorzystałem z przedłużenia do 36 miesięcy? Raty spłacane terminowo. Ile wcześniej należy zgłosić się do oddziału by nie mieć problemów?
22-09-2022 14:32
Wydłużenie terminu warunku zakończenia budowy powyżej 36 miesięcy wymaga już indywidualnej decyzji. W tej sytuacji wszyscy kredytobiorcy powinni złożyć w placówce wniosek o aneks, najlepiej około miesiąca przed upływem terminu warunku. Koszt aneksu to 200 zł. W razie wątpliwość zachęcam do kontaktu z czatem w Moim ING lub z infolinią: 32 357 00 57. Specjaliści są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 20:00 oraz w soboty od 8:00 do 16:00.
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024