23-12-2021 10:14
Dzień dobry,
zakupiłem mieszkanie od dewelopera. Jestem po podpisaniu umowy deweloperskiej (sierpień 2021r.), ale przed podpisaniem umowy sprzedaży i odbiorze technicznym. Zakup sfinansowany z kredytu hipotecznego. Deweloper otrzymał już środki w całości (1 transza kredytu). 2 transza przeznaczona jest na wykonanie wykończenia mieszkania - te środki nie zostały uruchomione. Rozważam różne warianty, w tym rozwiązanie umowy z deweloperem ( za porozumieniem stron). Jak wygląda procedura wypowiedzenia umowy kredytu hipotecznego w przypadku rozwiązania umowy z deweloperem? Czy ponoszę z tego tytułu dodatkowe opłaty/kary umowne ze strony banku?
24-12-2021 10:18
Jeśli spłacisz kwotę uruchomionej części kredytu wraz z należnymi odsetkami, kredyt zamkniemy automatycznie. Spłatę wykonasz wygodnie przez Moje ING, w systemie zobaczysz dokładną kwotę do zapłaty na dany dzień.
Nie potrzebujesz żadnych dodatkowych dokumentów.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 23-11-2024