23-12-2021 10:14
Dzień dobry,
zakupiłem mieszkanie od dewelopera. Jestem po podpisaniu umowy deweloperskiej (sierpień 2021r.), ale przed podpisaniem umowy sprzedaży i odbiorze technicznym. Zakup sfinansowany z kredytu hipotecznego. Deweloper otrzymał już środki w całości (1 transza kredytu). 2 transza przeznaczona jest na wykonanie wykończenia mieszkania - te środki nie zostały uruchomione. Rozważam różne warianty, w tym rozwiązanie umowy z deweloperem ( za porozumieniem stron). Jak wygląda procedura wypowiedzenia umowy kredytu hipotecznego w przypadku rozwiązania umowy z deweloperem? Czy ponoszę z tego tytułu dodatkowe opłaty/kary umowne ze strony banku?
24-12-2021 10:18
Jeśli spłacisz kwotę uruchomionej części kredytu wraz z należnymi odsetkami, kredyt zamkniemy automatycznie. Spłatę wykonasz wygodnie przez Moje ING, w systemie zobaczysz dokładną kwotę do zapłaty na dany dzień.
Nie potrzebujesz żadnych dodatkowych dokumentów.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Dzień dobry,
od pół roku mam kredyt hipoteczny w ING. Po wybudowaniu budynku okazało się, że moje mieszkanie jest o 0.05 m2 mniejsze niż w projekcie - w związku z tym, zgodnie z zapisami umowy dewelope
... 16-01-2026Może przydałaby się informacja na stronie, że PKO po prostu nie działa, skoro problem występuje od listopada zeszłego roku?
16-01-2026Cześć,
W 2024 roku zostały "przekazane sugestie do odpowiedniego działu" - proszę o informacje jaką decyzję podjął odpowiedni dział? Kiedy i pod jakim adresem zostanie postawiony wpłatomat?
15-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |