23-12-2021 10:14
Dzień dobry,
zakupiłem mieszkanie od dewelopera. Jestem po podpisaniu umowy deweloperskiej (sierpień 2021r.), ale przed podpisaniem umowy sprzedaży i odbiorze technicznym. Zakup sfinansowany z kredytu hipotecznego. Deweloper otrzymał już środki w całości (1 transza kredytu). 2 transza przeznaczona jest na wykonanie wykończenia mieszkania - te środki nie zostały uruchomione. Rozważam różne warianty, w tym rozwiązanie umowy z deweloperem ( za porozumieniem stron). Jak wygląda procedura wypowiedzenia umowy kredytu hipotecznego w przypadku rozwiązania umowy z deweloperem? Czy ponoszę z tego tytułu dodatkowe opłaty/kary umowne ze strony banku?
24-12-2021 10:18
Jeśli spłacisz kwotę uruchomionej części kredytu wraz z należnymi odsetkami, kredyt zamkniemy automatycznie. Spłatę wykonasz wygodnie przez Moje ING, w systemie zobaczysz dokładną kwotę do zapłaty na dany dzień.
Nie potrzebujesz żadnych dodatkowych dokumentów.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Nadal w analizie. Patrząc na https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy to w tym tygodniu powinno się coś ruszyć.
17-03-2025Cudownie. No tak, zawsze w przypadku problemu mogę popisać z botem, albo kimś losowym na chacie, kto poleci mi założenie reklamacji. A potem będę czekał miesiąc na rozwiązanie mojego problemu (tyle IN
... 16-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |