16-01-2021 17:30
16-01-2021 17:53 | Edytowano: 16-01-2021 17:54
@Igaton1905, być może moglibyście zrobić jeszcze jeden wariant (o ile mieszkanie było w Twoim posiadaniu <5 lat). Kupujacy pożycza Ci kwotę potrzebną na spłatę kredytu u Notariusza na pierwszej wizycie. Płacisz PCC od pożyczki i spłacasz hipoteke na mieszkaniu. Warunkujesz umowę pożyczki tym, ze ją spłacisz kupującemu w ciągu 14 dni. Po 14 dniach spotykacie się ponownie u Notariusza - spłacasz pożyczkę i zwracasz pieniądze kupującemu. On te pieniądze jeszcze raz Ci przelewa (ten sam bank więc nie ma Elixiru), bo musi mieć swój wkład własny do kredytu i zawieracie umowę notarialną w której oświadczasz, ze nie ma już hipoteki na mieszkaniu (potwierdzasz to dokumentami otrzymanymi z banku) i pozostała procedura uruchomienia kredytu po stronie kupującego jest trochę prostsza. Oczywiście wszystko zależy ile masz tej hipoteki i czy kupujący poszedłby na taki układ. Warto policzyć wszystko z Notariuszem zanim się zdecydujesz na taki wariant Potencjalne wydatkowanie całej kwoty ze sprzedaży będzie dla Ciebie bardziej korzystne, choć zaznaczę, że nie jest to z mojej strony doradztwo czy porada, a jedynie hipotetyczne rozwiązanie
Powodzenia!
22-07-2023 23:36
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024