30-11-2020 19:41
Dzień dobry,
W umowie kredytowej mam zapis: apewnienia wpływu na rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy określony w § 4. ust. 7. w wysokościmin. 2000 zł miesięcznie, w okresie 3 lat od daty zawarcia umowy. Czy przez wpływ zawsze rozumiany jest dochód / wynagrodzenie? czy może to pochodzić np z konta oszczędnosciowego albo przelewu od innej osoby np rodziców w sytuacji gdy traci się pracę, a wplywy są z innego źródła? Oczywiście przy załozeniu, ze rata jest płącona terminowo.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
30-11-2020 20:38
30-11-2020 21:37 | Edytowano: 30-11-2020 21:41
@rumik11, Suma wpływów (jednego lub kilku mniejszych) na rachunek powinna wynosić minimum 2000 zł w miesiącu kalendarzowym (ten wpływ musi być między pierwszym, a ostatnim dniem miesiąca).
Wpłatę na swoje konto możesz zrobić za pomocą wpłatomatu, przelewu z innego banku, wpływu wynagrodzenia od pracodawcy (ale wpływem nie musi być wynagrodzenie) itp.
01-12-2020 11:14
Dziękuję za odpowiedź!
Udało mi się też dodzwonić na infolinię i pani konsultantka to potwierdziła, więc już jestem spokojna
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024