Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Re.: Wniosek o kredyt czas oczekiwania

Ok, rozumiem, dziekuje. A ktoś wie jak jest w przypadku bloku, mieszkan w trakcie budowy?
Dziwie się poniewaz juz dosc długo czekam na wycenę, 09.04. ING otrzymało pieniądze a wczoraj miałam informcje ze operat nie został jeszcze wykonany.
Odpowiedz
0 Lajków
alexzem
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
9
12-04-2018
Wiadomość 221 z 748 (8 686 wyświetleń)

@alexzem Informację, na jakim etapie jest wniosek i czy już dostaliśmy wycenę, otrzymasz od swojego specjalisty. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 222 z 748 (8 672 wyświetleń)

@JustynaD , @sklodziu@alexzem i inni starający się o kredyt i w nerwach wyczekujący ostatecznej decyzji- dostałam wiadomość od pośrednika, że centrala przewiduje wydanie ostatecznej decyzji 20.04
Pośrednik już dziś rezerwuje w banku termin na podpisanie umowy kredytowej, co oznacza że jesteśmy już już prawie na finiszu 😊
Przypomnę tylko naszą drogę :
08.03 wniosek złożony do banku przed pośrednika kredytowego
12.03 rejestracja wniosku w banku
06.04 wstępna decyzja
09.04 oddanie własnego operatu do banku
Ostróżka
Doradca z ambicjami II
31
27
20-03-2018
Wiadomość 223 z 748 (8 654 wyświetleń)

@Ostróżka, cudowne wiesci! Trzymam kciuki Emotikon: Szczęśliwy
JustynaD
Doradca z ambicjami II
16
15
07-04-2018
Wiadomość 224 z 748 (8 652 wyświetleń)

@Ostróżka super, również trzymam kciuki !
Ja wciąż walczę czekająć; -)
alexzem
Doradca z ambicjami II
17
9
12-04-2018
Wiadomość 225 z 748 (8 632 wyświetleń)

[ Edytowane ]
@Ostróżka
W tym samym dniu mieliśmy decyzję wstępnąEmotikon: Mrugający
Kontakt do nas miał być Maks do tego wtorku, dziś środa i nadal cisza... otrzymujemy zbywające maile, że jak tylko coś będzie wiadomo od razu będzie kontakt;/

Zdecydowanie ing uczy cierpliwości.
KasiaK
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
2
17-04-2018
Wiadomość 226 z 748 (8 630 wyświetleń)

My niestety zrezygnowaliśmy. Miała być decyzja, nie ma dalej. W innym banku złozylismy tydzien temu dokumenty i dzis decyzja wstepna, co wiecej dzis przyjechal tez na nieruchomosc rzeczoznawca.

Powodzenia wszystkim.

Odpowiedz
0 Lajków
Weronika90
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
16-04-2018
Wiadomość 227 z 748 (8 535 wyświetleń)

Właśnie tak to się kończy, my już w innym banku też mamy decyzję wstępną, wniosek składany 2 dni później niż w ING - jeżeli w rozsądnym czasie nie otrzymamy decyzji, to idziemy do innego banku - który był w stanie w 4 dni robocze przeanalizować wniosek, a jedyna róznica to mniejsza opłata za rzeczoznawcę i 3000 zł na uruchomienie kredytu - a czasem nie warto czekać, żeby zaoszczędzić, bo można więcej stracić -> nam deweloper dał 2 miesiące na załatwienie kredytu, jeżeli ING nie wyrobi się w 4 tygodnie licząc od 07.04.2018, to idziemy do innego banku.

PS: PeKaO daje najszybciej - ale jakoś nieszczególne mają warunki.

Odpowiedz
0 Lajków
MikiMart
Doradca z ambicjami II
22
4
17-04-2018
Wiadomość 228 z 748 (8 517 wyświetleń)

Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Rzeczywiście czas obsługi wniosków kredytowych jest wydłużony. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że jest to bardzo niekomfortowa sytuacja. Robimy wszystko, co w naszej mocy, aby jak najszybciej podejmować decyzje kredytowe dla wniosków, które zostały złożone z kompletem dokumentów. Dla wniosków niekompletnych staramy się możliwie szybko przekazywać informacje, o konieczności uzupełnienia danych, niezbędnych do podjęcia decyzji kredytowej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
650
122
04-09-2015
Wiadomość 229 z 748 (8 323 wyświetleń)

Pani Moniko, ja rozumiem, ale mój deweloper już nie, udało mi się wytargować niższą cenę, gdzie ma już kolejnych klientów - niestety nie będzie czekał na mnie - biznes rządzi się swoimi prawami.

Musze przyznać, że pracuję w korporacji i jak widzę: "Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Rzeczywiście czas obsługi wniosków kredytowych jest wydłużony. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że jest to bardzo niekomfortowa sytuacja. ...", to raczej działa to na niekorzyść, w końcu niewinny się nie tłumaczy.

Myślę, że Bank ING zarobi wystarczająco dużo na tych kredytach, aby na okres 1 roku (lub okres promocji kredytu + 2 miesiące), zatrudnić dodatkowych ludzi. W końcu na kazdym z tych kredytów "przychód" wyniesie około 100 000 zł lub więcej. Firma nie ucierpi - a wręcz podniesie się o poziom wyżej i zadowoli wszystkich, krótkim czasem i profesjonalizmem, zamiast tłumaczeniami.
Odpowiedz
0 Lajków
MikiMart
Doradca z ambicjami II
22
4
17-04-2018
Wiadomość 230 z 748 (8 304 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy