12-12-2023 13:59
Dzień dobry.
Mam pytanie w sprawie rozliczenia pierwszej transzy kredytu na budowę domu. W kosztorysie są takie pozycje jak "podłogi" - tzn do jakiego stanu muszę je doprowadzić abym mógł zaliczyć ten etap na 100%. Czy rozłożenie styropianu, ogrzewania podłogowego i wylanie posadzki mogę zaliczyć jako 100 % tego etapu, czy dopiero jak położę płytki, panele? Dodam tylko że we wniosku, który wypełniałem u doradcy kredytowego w kosztorysie zaznaczyłem doprowadzenie do stanu deweloperskiego(chociaż w umowie nie widzę zapisu czy to ma być do deweloperskiego czy pod klucz).
Po drugie mam pytanie czy mogę zaliczyć etap, który rozpocząłem i skończyłem np. w 50%. Tzn rozpocząłem pracę przy elewacji, dom jest już cały oklejony styropianem, pozostało nałożenie kleju z siatką i struktura. Czy mogę zaliczyć częściowo taki etap i rozliczyć wydatki w 50%?
13-12-2023 16:46
W opisanej przez Ciebie sytuacji, proszę, żebyś skontaktował się z nami na czacie w Moje ING lub telefonicznie pod numerem 32 357 00 57. Żebyśmy mogli jednoznacznie odpowiedzieć Ci na to pytanie, musimy sprawdzić szczegóły Twojego kosztorysu.
Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.
Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zal
Ze względu na to, że sytuacje są różne, przedstawiamy dostępne rozwiązania, z których można skorzystać. Zgodnie z regulacjami informacji możemy udzielić tylko właścicielowi konta. Jeśli właściciel nie
... 19-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |