Odpowiedz

Rezygnacja z Karencji

Witam.
Mam K.hipoteczny był on zawieszony na 6mc kapitał i odsetki.W wyniku zawieszenia powstały dodatkowe odsetki.Moge zrezygnować z okresu karencji i spłacać kapitał.Pytanie brzmi o ile wzrośnie rata?Czy dodatkowe koszta powstałe w wyniku zawieszenia spłaty będą podzielone na wszystkie raty które zostały do spłaty?Nie chce kliknąć na rezygnację z karencji w ciemno a później okaże się że rata wzrosła dwukrotnie przez jakiś okres czasu.
Odpowiedz
0 Lajków
KK1986
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
12-11-2020
Wiadomość 1 z 3 (5 637 wyświetleń)

Re.: Rezygnacja z Karencji

@KK1986 odsetki za okres karencji będą doliczone do całej kwoty kredytu i rozłożone na wszystkie raty więc po rezygnacji z karencji powinieneś zobaczyć niebawem zmianę w harmonogramie rat miesięcznych. Bank nie zwiększy Ci dwukrotnie kolejnych 6 rat, aby wyrównać sobie karencje.
Dodatkowo nawet w okresie karencji możesz nadpłacać kredyt jeśli masz nadwyżki, co sprawi, że odsetki od karencji będą ciut niższe. W przypadku wątpliwości zadzwoń na infolinię.
Odpowiedz
0 Lajków
m365
Zaprawiony analityk III
Zaprawiony analityk III icon
185
84
18-04-2020
Wiadomość 2 z 3 (5 618 wyświetleń)

Re: Rezygnacja z Karencji

@KK1986 Z tego co napisałaś, wynika że zawiesiłeś ratę kapitałowo-odsetkowa więc okres karencji się już zakończył. W związku z tym, zakładka rezygnacja z okresu karencji nie będzie aktywna. Jeśli spłaciłaś ostatnią ratę odsetkową, proszę – zadzwoń do nas (32) 357 00 57. Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00, w soboty 8:00-16:00.

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 3 z 3 (5 565 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy