13-05-2022 09:02
Dzień dobry
mam taką sytuację:
- kredyt 25 lat, z ratą malejąca, wibor 6m (akurat w widełkach marzec-wrzesień)
- obecnie karencja
Zauważyłam, że kilka dni temu w polu: "pozostało do spłaty..." kwota była niższa niż jest dzisiaj o ponad 300zł. Z czego to wynika? Skoro do września mam ustalony harmonogram spłat dlaczego ta wartość jest ruchoma (kwota kredytu wiadomo, nie zmienia się bo karencja)?
Czy to jest tak, że harmonogram spłat do września jest niezmienny, a to że co miesiąc RPP podnosi stopę powoduje, że ta wartość do spłaty rośnie i dopiero fizycznie od października będzie uwzględniona w nowym harmonogramie spłat?
Dzięki za rozwianie wątpliwości.
13-05-2022 12:18
13-05-2022 12:25
Aaaaaa czyli w ten sposób, ok dzięki. Wszystko jasne. Można spać spokojnie...
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024