Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Ostateczne rozliczenie kredytu hipotecznego, a brak wykonania wszystkich robót z kosztorysu

Witam,

mój problem jest następujący,

w zeszłym roku aneksowaliśmy umowę celem przedłużenia okresu rozliczeniowego, w tym roku w maju rozliczamy się ostatecznie, co jednak jeśli w kosztorysie mamy wpisaną elewację, a nie mamy jej skończonej, tylko budynek jest zaciągnięty klejem? czy bank wtedy nalicza jakąś karę, czy mamy jakiś okres czasu dodatkowy?

Odpowiedz
0 Lajków
wafelitos2013
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
24-01-2020
Wiadomość 1 z 4 (5 022 wyświetleń)

Re: Ostateczne rozliczenie kredytu hipotecznego, a brak wykonania wszystkich robót z kosztorysu

W opisanej przez Ciebie sytuacji powinieneś złożyć wniosek o kolejny aneks. Zrobisz to w naszym oddziale. pamiętaj jednak, że maksymalny okres na budowę, to 36 m-cy. Jeśli ten czas minął, w oddziale banku będziesz mógł złożyć wniosek o aneks z decyzją. Kosztuje on 200 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (4 960 wyświetleń)

Re.: Ostateczne rozliczenie kredytu hipotecznego, a brak wykonania wszystkich robót z kosztorysu

Jaką otrzymał pan odpowiedz w związku z elewacja? Czy ma.pan kredyt na stan deweloperski czy pod klucz i czy tynki zewnętrzne były wymagane?
Odpowiedz
0 Lajków
karola130
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
79
7
13-11-2020
Wiadomość 3 z 4 (3 554 wyświetleń)

Re: Re.: Ostateczne rozliczenie kredytu hipotecznego, a brak wykonania wszystkich robót z kosztorysu

Wystarczy, że ściany budynku będą zaciągnięte klejem. Dom nie musi być otynkowany.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
800
173
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (3 464 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy