Odpowiedz

Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dokumentow.

Moja zdolnosc znaczaco przewyzsza wnioskowana kwote, generalnie jestem wiarygodnym i 'dobrym' klientem. 

Niestety, nie mam zadnego doswiadczenia z kredytami hipotycznymi i praktykami przy tych kredytach.

Zapytalem doradcy kredytowego (firma zewnetrzna) czy praktykuje sie negocjowanie marzy banku, po czym otrzymalem odpowiedz ze tak, ale nie w ING bo ING jest swiadomy tego ze ma najnizsza marze i poprostu im sie to nie oplaca. 

Czy to prawda? czy w sytuacji gdy jestem wiarygodnym klientem ktory potencjalnie moze im przyniesc sporo pieniedzy z innych produktow niz sam kredyt hipoteczny, to nie ma mozliwosci negocjacji marzy?

dziekuje za odpowiedz,

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
endrju
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
01-04-2025
Wiadomość 1 z 6 (711 wyświetleń)

Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/...

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować warto.
A to że masz wstępna decyzje kredytowa pozytywna to jeszcze nie mówi nic czy i przedewszystkim kiedy ten kredyt mógłbyś dostać. Szykuj się na dłuuuuugi proces plus milion zapomnianych lub kwestionowanych dokumentów przez bank.
Jak ci się uda to gratulację z góry.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
dk1
dk1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
3
28-03-2025
Wiadomość 2 z 6 (698 wyświetleń)

Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING wybierz: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Możesz również umówić się na stronie www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie.
Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będziesz mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
159
23
02-09-2021
Wiadomość 3 z 6 (569 wyświetleń)

[ Edytowane ]

KarolB, albo jestes botem albo przez pomylke odpowiadasz na nie ten temat na ktory zamierzales.

Odpowiedz
0 Lajków
endrju
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
01-04-2025
Wiadomość 4 z 6 (475 wyświetleń)

Jestem żywą osobą, natomiast tutaj nie obsługujemy tematów związanych z ofertą hipoteczną. Dlatego w poprzednim komentarzu wskazałem dedykowany kanał Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
159
23
02-09-2021
Wiadomość 5 z 6 (467 wyświetleń)

w kategorii spolecznosci "Kredyty hipoteczne' nie jest zasadne pytanie o to czy bank praktykuje negocjacje marzy? to od czego jest to miejsce? od 30 watkow dzielenia sie informacja o tym ze bank jeszcze nie przeprocesowal czyjegos wniosku?

Odpowiedz
0 Lajków
endrju
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
01-04-2025
Wiadomość 6 z 6 (461 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Przelew z Freedom24 -> ING w USD, bank korespondent

Próbuję dokonać przelewu od Brokera Freedom24 -> na konto USD w ING. 
Freedom24 wymaga, żeby podać kod SWIFT Banku Korespondenta dla przelewów w walucie USD. Pytanie jaki bank jest bankiem korespondent

...

09-04-2025
Re.: dyspozycja na wypadek śmierci a kredyt w banku ING

OK, dziękuję za informację.

07-04-2025
Re.: dyspozycja na wypadek śmierci a kredyt w banku ING

W przypadku śmierci właściciela konta dyspozycja zostanie wypłacona zgodnie z zapisem osobie, która została w niej wpisana. Reszta kwoty, jeśli zostanie i ewentualne pożyczki wpadają w masę spadkową i...

07-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy