18-07-2022 19:48
@as91 zgadza się To ty decydujesz. Jednak my z naszej strony, żeby nie musieć ponownie badać Twojej zdolności kredytowej, nie ustalimy raty wyższej niż ta najwyższa jaką już płaciłaś.
21-07-2022 12:32
1) Jaki jest koszt wniosku o nadpłatę kredytu ze zmniejszeniem ilości rat?
2) Nadpłaciłem kredyt ( zmniejszenie raty) - przelew 5.05.2022. Kiedy mogę złożyć wniosek ( data ) o kolejną nadpłatę?
3) Kiedy mogę przelać nadpłatę, tak abym nie wpadł w sidła "opłaty za nadpłatę" 5.08 czy 6.08?
Pozdrawiam.
Marek
22-07-2022 16:26
@Marek_opole 1. nie pobieramy opłaty za aneks zmniejszający okres spłaty, jeśli złożysz go do 3 miesięcy od nadpłaty. Gdyby ten okres był dłuższy - pobierzemy 200 zł.
2. Nadpłatę możesz wykonać w dowolnym momencie kredytowania.
3. Nie pobierzemy również opłaty za wykonaną nadpłatę.
04-08-2022 11:51
Witam,
uzupełniająco - czy jest limit nadpłat kredytu - czy mogę je bez opłat wykonywać kiedy mogę?
i czy skrócenie okresu kredytowania jest możliwe za każdym razem kiedy nadpłacę (bezpłatnie) kredyt?
05-08-2022 09:57
Nie ma limitu nadpłat, można to zrobić raz dziennie. Prowizja może być pobrana zgodnie z zapisami umowy.
Bezpłatnie możesz zamówić aneks do 3 miesięcy od nadpłaty na infolinii, natomiast nie zawsze jest taka możliwość.
Możemy skrócić okres kredytowania do najwyższej raty z historii kredytu, przy wzroście oprocentowania może się nie dać skrócić okresu.
Wówczas jest możliwość zawnioskowania o płatny aneks 200 zł w oddziale, wymagane jest sprawdzenie zdolności finansowej i decyzja jest indywidualnie podejmowana.
Trudno mi się odnieść do tej sytuacji przez Społeczność. Faktycznie zmieniały się regulacje dotyczące polisy ubezpieczenia nieruchomości z ryzykiem powodzi.
Jednak dotyczy to nowych umów kredytowych p
Warto skonsultować tą sytuację z doradcą na czacie , lub na infolinii .Mnie już drugi raz udało się skrócić z poziomu bankowości internetowej
22-03-2023U mnie zarówno w bankowości internetowej, jak i w aplikacji cały czas pojawia się komunikat: