Odpowiedz

Re: Nadpłata kredytu...

@as91 zgadza się Emotikon: Szczęśliwy To ty decydujesz. Jednak my z naszej strony, żeby nie musieć ponownie badać Twojej zdolności kredytowej, nie ustalimy raty wyższej niż ta najwyższa jaką już płaciłaś. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie. .
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
516
113
04-09-2015
Wiadomość 21 z 25 (2 883 wyświetleń)

1) Jaki jest koszt wniosku o nadpłatę kredytu ze zmniejszeniem ilości rat?

2) Nadpłaciłem kredyt ( zmniejszenie raty) - przelew 5.05.2022. Kiedy mogę złożyć wniosek ( data ) o kolejną nadpłatę?

3) Kiedy mogę przelać nadpłatę, tak abym nie wpadł w sidła "opłaty za nadpłatę" 5.08 czy 6.08?

Pozdrawiam.

Marek

Odpowiedz
0 Lajków
Marek_opole
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
21-07-2022
Wiadomość 22 z 25 (2 630 wyświetleń)

@Marek_opole 1. nie pobieramy opłaty za aneks zmniejszający okres spłaty, jeśli złożysz go do 3 miesięcy od nadpłaty. Gdyby ten okres był dłuższy - pobierzemy 200 zł.

2. Nadpłatę możesz wykonać w dowolnym momencie kredytowania.

3. Nie pobierzemy również opłaty za wykonaną nadpłatę.

**
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
349
68
18-01-2021
Wiadomość 23 z 25 (2 530 wyświetleń)

Witam,

uzupełniająco - czy jest limit nadpłat kredytu - czy mogę je bez opłat wykonywać kiedy mogę?

i czy skrócenie okresu kredytowania jest możliwe za każdym razem kiedy nadpłacę (bezpłatnie) kredyt?

Odpowiedz
0 Lajków
Sofija_A
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
04-08-2022
Wiadomość 24 z 25 (2 109 wyświetleń)

Nie ma limitu nadpłat, można to zrobić raz dziennie. Prowizja może być pobrana zgodnie z zapisami umowy. 
Bezpłatnie możesz zamówić aneks do 3 miesięcy od nadpłaty na infolinii, natomiast nie zawsze jest taka możliwość. 
Możemy skrócić okres kredytowania do najwyższej raty z historii kredytu, przy wzroście oprocentowania może się nie dać skrócić okresu.  
Wówczas jest możliwość zawnioskowania o płatny aneks 200 zł w oddziale, wymagane jest sprawdzenie zdolności finansowej i decyzja jest indywidualnie podejmowana. 

Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie. .
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
516
113
04-09-2015
Wiadomość 25 z 25 (1 971 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Warunki polisy ubezpieczeniowej nieruchomości

Trudno mi się odnieść do tej sytuacji przez Społeczność. Faktycznie zmieniały się regulacje dotyczące polisy ubezpieczenia nieruchomości z ryzykiem powodzi. 
Jednak dotyczy to nowych umów kredytowych p

...

23-03-2023
Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Warto skonsultować tą sytuację z doradcą na czacie , lub na infolinii .Mnie już drugi raz udało się skrócić z poziomu bankowości internetowej

22-03-2023
Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

U mnie zarówno w bankowości internetowej, jak i w aplikacji cały czas pojawia się komunikat: