05-08-2022 07:19
Umowę kredytową zawarłam w 2011 r. Chce zacząć nadpłacać kredyt. W umowie mam zapis, że mogę to robić bez pobierania dodatkowej prowizji. W zakładce kredyty dostępna jest opcja "Nadpłać kredyt ", z której chce korzystać. W umowie mam jednak zapis, że co najmniej na 2 dni przed planowaną nadpłatą powinnam poinformować o tym bank. Czy takie zasady nadal obowiązują? Czy po prostu wchodzę na konto i nadpłacam?
Mam jeszcze zapis, że nadpłata nie może być niższa niż dwukrotność ostatnio zapłaconej raty kapitałowo - odsetkowej. Na forum wyczytałam, że można dokonywać dowolnych nadpłat. Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi jak to teraz jest? Czy trzymam się sztywno tego co jest w umowie czy mogę nadpłacać dowolną kwotę?
06-08-2022 08:21
Nie ma już obowiązku zgłaszania nadpłat kredytu. Wystarczy, że złożysz dyspozycję z poziomu Mojego ING, w zakładce "Nadpłać kredyt". Można też nadpłacać dowolną kwotę, nie musi być to dwukrotność raty.
07-08-2022 16:59
08-08-2022 17:03
Taki komunikat może pojawić się, jeśli nie jesteś właścicielem lub pełnomocnikiem do rachunku, który jest powiązany z kredytem. W takiej sytuacji możesz złożyć dyspozycję nadpłaty na infolinii: 32 357 00 57. Specjaliści są dla Ciebie dostępni w dni robocze w godzinach 8:00-20:00 oraz w soboty od 8:00 do 16:00. Jeżeli jednak jesteś powiązany z tym rachunkiem, a nie możesz nadpłacić kredytu, to prosimy o wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji lub przeglądarki, z której korzystasz. Jeśli to nie pomoże, skontaktuj się z czatem w Moim ING lub z infolinią. Sprawdzimy to.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |