Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Nadpłata - czemu skrócili okres kredytowania a nie wielkość raty?

Dzień dobry. Posiadam w ING kredyt hipoteczny od połowy 2018 r. Od września ubiegłego roku regularnie nadpłacam kredyt. Dotychczas po zaksięgowaniu wpłaty przychodziły wyliczenia nowej raty. Tymczasem wczoraj dokonałam nadpłaty 4000 zł, a dzisiaj widzę, że rata pozostała bez zmian a ukres kredytowania zmniejszył się o 11 miesięcy. Dlaczego tak się stało? Mi zależy na zmniejszaniu rat a nie okresu kredytowania, który i tak w założeniu chce spłacić szybciej. Jak to odkręcić? Chciałabym aby bank przeliczył moją nadpłatę jeszcze raz i zmniejszył ratę a okres kredytowania pozostał bez zmian.

Odpowiedz
0 Lajków
Gilmour
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
11-03-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 696 wyświetleń)

Re: Nadpłata - czemu skrócili okres kredytowania a nie wielkość raty?

Standardowo jeśli nadpłacasz kredyt hipoteczny zmniejszamy miesięczną ratę. Jeśli tym razem stało się inaczej, proszę napisz do nas przez czat, w Moim ING lub zadzwoń - (32) 357 00 57. Czatujemy od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00, w soboty 8:00-16:00.W tych samych godzinach, nasi specjaliści są dostępni dla Ciebie na infolinii. Postaramy się to sprawdzić w systemie. Tutaj nie mam do niego wglądu. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 642 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy