Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Minimalna kwota kredytu hipotecznego

Witam.

Jaką minimalna kwotę z przyznanego kredytu hipotecznego należy wypłacić?

Przykładowo jeśli kwota kredytu to 200 tyś. zł wypłacona została tylko jedna transza z czterech (50 tyś. zł.) a pozostałe nie są już potrzebne to można z nich zrezygnować i kwotę kredytu hipotecznego obniżyć jedynie do tych wypłaconych 50 tyś. zł.?

Odpowiedz
0 Lajków
czarna1518
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
15
0
04-01-2022
Wiadomość 1 z 4 (2 851 wyświetleń)

Re: Minimalna kwota kredytu hipotecznego

Dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty kredytu Emotikon: Szczęśliwy

Tak, możesz zrezygnować z wypłaty pozostałych transz. Jednak możesz to zrobić tylko jeśli:

-inwestycja jest już zakończona, lub
-gdy posiadasz środki własne na dokończenie inwestycji.

Dyspozycję rezygnacji z wypłaty transz złożysz w naszej placówce bankowej. Możesz umówić się na spotkanie telefonicznie (32 357 00 57) lub na czacie w Moje ING. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 4 (2 780 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź.

W jaki sposób należy udokumentować posiadanie środków własnych na dokończenie inwestycji?

Odpowiedz
0 Lajków
czarna1518
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
15
0
04-01-2022
Wiadomość 3 z 4 (2 758 wyświetleń)

Będziemy potrzebować wyciągu z konta lub potwierdzenia na saldzie rachunku, kwoty wystarczającej do wykonania wszystkich prac zgodnie z kosztorysem. 

Pomimo rezygnacji z transz, po zakończeniu budowy musimy rozliczyć wszystkie prace. A więc będziemy prosić o zdjęcia z zakończonych prac, a także odbiór oraz ubezpieczenie nieruchomości. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 4 z 4 (2 666 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Mnie też odrzuca transakcje w Google Pay. Ten bank to porażka ostatnio. Ciągle jakieś kłopoty

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy