Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny na rozbudowę nieruchomości

Cześć,

mam mieszkanie z kredytem hipotecznym z oprocentowaniem stałym. Chciałabym wykupić i zaadaptować poddasze, które jest nad moim mieszkaniem. Jakie są możliwości sfinansowania tej inwestycji? Z tego co wiem dobranie kredytu nie jest możliwe. Czy jak przejdę na oprocentowanie zmienne (za 10 miesięcy) będzie można np. wziąć 2 kredyt z tym mieszkaniem jako wkładem własnym? Z tym, że wciąż na nim będzie hipoteka. Czy jest może jakaś inna możliwość?

Pozdrawiam

Magdalena

Odpowiedz
0 Lajków
Magdalena210519
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
02-04-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 606 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny na rozbudowę nieruchomości

Nie ma możliwości aneksowania umowy w obrębie zmiany (czy dodania) celu kredytowania. Istnieje natomiast możliwość złożenia wniosku o kolejne zobowiązanie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
602
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 512 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Problem z ing jest taki, że oni podczas decyzji proszą kilka razy o jakiś dokument co przesuwa termin wydania decyzji o tygodnie.. zamiast zweryfikować w odpowiednim etapie wszystko co później pojedyn

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy