Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny a wynajem mieszkania

Dzień dobry,

mam pytanie dotyczące warunków korzystania z nieruchomości zakupionej na kredyt hipoteczny. Czy bank dopuszcza możliwość wynajmu mieszkania, które zostało sfinansowane kredytem hipotecznym udzielonym przez Państwa instytucję?
Czy taka forma użytkowania nieruchomości wymaga wcześniejszej zgody banku lub spełnienia dodatkowych warunków formalnych?
I wreszcie – czy w przypadku przeznaczenia nieruchomości na wynajem warunki kredytu (np. marża, oprocentowanie) ulegają zmianie na mniej korzystne?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz
0 Lajków
Adam22022021
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-05-2025
Wiadomość 1 z 2 (384 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny a wynajem mieszkania

Nie mamy wytycznych w tym zakresie, które zmieniałyby warunki spłaty. Zachęcamy natomiast do kontaktu w tej sprawie z naszymi specjalistami hipotecznymi. Na spotkanie możesz się umówić na naszej stronie www.ing.pl/kontakt. Z dostępnych form kontaktu proponuję wygodne spotkanie wideo. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
119
17
14-12-2020
Wiadomość 2 z 2 (327 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy