26-05-2025 15:32
Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące warunków korzystania z nieruchomości zakupionej na kredyt hipoteczny. Czy bank dopuszcza możliwość wynajmu mieszkania, które zostało sfinansowane kredytem hipotecznym udzielonym przez Państwa instytucję?
Czy taka forma użytkowania nieruchomości wymaga wcześniejszej zgody banku lub spełnienia dodatkowych warunków formalnych?
I wreszcie – czy w przypadku przeznaczenia nieruchomości na wynajem warunki kredytu (np. marża, oprocentowanie) ulegają zmianie na mniej korzystne?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.
27-05-2025 15:16
Nie mamy wytycznych w tym zakresie, które zmieniałyby warunki spłaty. Zachęcamy natomiast do kontaktu w tej sprawie z naszymi specjalistami hipotecznymi. Na spotkanie możesz się umówić na naszej stronie www.ing.pl/kontakt. Z dostępnych form kontaktu proponuję wygodne spotkanie wideo.
Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr
... 13-01-2026Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz
... 13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |