Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Książeczka mieszkaniowa PKO a kredyt hipoteczny w ING

Dzień dobry,

Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda kwestia Książęczki Mieszkaniowej przy wzięciu kredytu hipotecznego w ING.

W poprzednich postów dowiedziałem się że ING nie akceptuje KM jako wkładu własnego (aktualne?).

W związku z tym dwa pytania:
1) jak wygląda likwidacja KM po wzięciu kredytu w ING? Bank wystawca książeczki (PKO BP) przelewa kwotę na rachunek techniczny/kredytu w ING?

2) Czy kwota z KM zostanie potraktowana jako częściowa nadpłata kredytu hipotecznego?

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
aei
aei
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
25-05-2025
Wiadomość 1 z 2 (402 wyświetleń)

Re: Książeczka mieszkaniowa PKO a kredyt hipoteczny w ING

Aktualnie nadal nie przyjmujemy środków z książeczek mieszkaniowych jako wkład własny. Aby uzyskać szczegółowe informacja dotyczące warunków wypłaty - skontaktuj się proszę z wystawcą. 
Natomiast, każde środki gotówkowe jakie będziesz posiadał, możesz wpłacić jako nadpłatę swojego kredytu. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
202
40
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (302 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy