Odpowiedz

Kredyt hipoteczny a fundamenty

Witam,

Do wkładu własnego pod kredyt hipoteczny planuję wykorzystać działkę oraz fundamenty zrobione za gotówkę. Czy na wykonane prace oraz materiały budowlane wykorzystane do wykonania fundamentów potrzebuję faktur imiennych? Czy wystarczy zgłoszenie tego faktu pracownikowi banku, i rzeczoznawca wyceni poszczególny etap?

Pozdrawiam 

Odpowiedz
0 Lajków
beakuc
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
25-01-2022
Wiadomość 1 z 3 (4 967 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny a fundamenty

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą Emotikon: Szczęśliwy Możemy wziąć pod uwagę obecną działkę i wykonane na niej prace jako wkład własny. Dodatkowe dokumenty będą nam potrzebne tylko, jeśli na wykonanie tych prac zakupiłeś materiały ale jeszcze nie zostały wykorzystane. Wtedy takie faktury muszą być wystawione imiennie na Ciebie, a nie np. na firmę, która dom buduje. 
Zachęcam do złożenia wniosku, powodzenia Emotikon: Szczęśliwy 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 3 (4 913 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny a fundamenty

Dziękuję bardzo Emotikon: Szczęśliwy Na pewno odwiedzę najbliższy oddział z wszystkimi już dokumentami.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
0 Lajków
beakuc
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
25-01-2022
Wiadomość 3 z 3 (4 911 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt dla dwóch osób a konto

Witam,

Z żoną otrzymaliśmy pozytywną decyzję kredytową, pozostało ją tylko podpisać. Konto w ING posiadam tylko ja, a jak mnie poinformowano na infolinii nie ma możliwości podpisania tej umowy w oddzi

...

15-07-2026
Re: Błąd aktywacji aplikacji na iPad

@MateuszS:

Podaj nam proszę dokładny model iPad'a jakiego posiadasz wraz z numerem systemu iOS jaki posiadasz. Przyjrzymy się temu. 

Model: iPad 11 A16 (11. gen., 2025) 128 GB Wi-Fi

iOS: najnowszy dostęp

...

14-07-2026
Re: Nowa Karta Przedpłacona

Rozumiem, że nowy wygląd karty może budzić mieszane odczucia, zwłaszcza jeśli byłeś przyzwyczajony do poprzedniej wersji. Przekazałam Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu. Każda opinia klientów jest d

...

14-07-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy